XS
SM
MD
LG

Poraz ragbistkinja Srbije na debiju u Italiji

Ženska ragbi 13 reprezentacija Srbije poražena je u svom debitantsko meču na međunarodnoj sceni na gostovanju Italijankama – 26:0. U istorijskom duelu koji je igran u Lignanu, najbolje srpske ragbistkinje su ostavile odličan utisak protiv ipak iskusnijih domaćih devojaka.

Meč je igran u okviru duplog programa na italijanskom primorju, pošto je prethodno šampion Srbije Crvena zvezda savladala domaće Lignano Šarkse – 30:22. Utakmica je igrana u okviru 2. kola Balkan Super Lige.

Klupsko takmičenje za žene u Srbiji pokrenuto je tek ovog proleća i to za sada u formatu ragbij 9, što je dalo značajnu prednost italijanskoj selekcija koja iza sebe ima skoro dve godine međunarodnog iskustva. Italijanke su pre godinu i po dana imale svoju prvu utakmicu protiv jedne francuske regionalne ekipe, dok su pre mesec dana izgubile u zvaničnoj utakmici od Turske – 18:14.

- Čestitam našim igračicama na borbenosti i zalaganju. Naravno da je posle poraza teško biti zadovoljan, ali mislim da su devojke u potpunosti opravdale moja očekivanja. Odlično smo se suprostavili iskusnim italijanskim igračicama. Mada nam je ovo prva utakmica to se na terenu nije moglo primetiti. Očekuje nas još puno posla i nadam se da ćemo vrlo brzo imati prilike da se revanširamo Itlijankama za ovaj poraz u Beogradu – izjavio je posle meča selektor Željk Delić.

Prijateljska utakmica sa Italijom, samo je prvi korak u opsežnom planu Ragbi 13 federacije Srbije za razvoj ženskog ragbija u Srbiji i uspostavljanje dobrih pozicija u međunarodnoj konkurenciji. Dugoročan cilj je da se naše devojke takmiče za odlazak na Svetsko prvenstvo, a veliki san učešće na samom šampionatu sveta.