XS
SM
MD
LG

Košarkašice u centru Zrenjanina: 10 dana do početka Evropskog prvenstva

Ženski košarkaški marš održan je danas na Trgu slobode čime se odbrojava 10 dana do početka Evropskog prvenstva za košarkaškice u Srbiji. Više desetina devojčica marširalo je kroz cntar grada do Skupštine, gde su predali simboličan poklon u vidu košarkaške lopte gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da je sve spremno za početak Evropskog prvensta u košarci za žene.

“Više od pola godine pripremamo našu dvoranu za ovaj značajan događaj, ovih dana radimo završne pripreme i spremno ćemo dočekati Evropsko prvenstvo. Naš grad je domaćin najatraktivnije grupe u kojoj igra i Srbija i verujem  da će hala biti puna gledalaca na svakoj utakmici”, rekao je gradonačelnik.

“Ovo je najveći sportski događaj ove godine u Srbiji. Drago mi je da je košarka pobedila i da će Zrenjanin pored Niša i Beograda videti najbolje košarkašice Evrope. Naš grad je apsolutno spreman da ugosti sve četiri reprezentacije i  verujem da će Kristalna dvorana biti prepuna ljubitelja košarke. Nadam se da će uz publiku reprezentacija Srbije stići  do četvrtfinala”, rekao je Darko Karan predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine.

Prve utakmice u Zrenjaninu su na programu u četvrtak, 27. juna, kada se sastaju Rusija – Belgija i Belorusija – Srbija. U petak, 28. juna, na programu su mečevi Belgija – Belorusija i Srbija – Rusija. Poslednje kolo u Zrenjaninu igra se u nedelju, 30. juna. O plasmanu u narednu fazu takmičenja odlučivaće tog dana Belorusija – Rusija, a potom i Belgija – Srbija.