XS
SM
MD
LG

Verati potopio bh brod

Italija - BiH, 2:1

Odlično su igrali bh reprezentativci protiv evropskog prvaka iz 1968. i četverostrukog svjetskog prvaka i stvorili su više prilika od današnjeg protivnika, ali je Italija osvojila 3 boda.

Već u 3. minuti  zaprijetio je domaći tim kad je Fabio Kvaljarela šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored gola.

Edin Višća je u 17. imao odličnu priliku nakon dodavanja Edina Džeke, ali je njegov šut iskosa sa desne strane izblokirao Leonardo Bonući.

Darko Todorović je u 20.minuti  centrirao sa desne strane ka Džeki koji nije najbolje zahvatio loptu na petercu i ona odlazi pored gola.

Edin Džeko u 32.minuti  donosi prednost reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Akcija je krenula od Todorovića koji šalje loptu Muhamedu Bešiću na ivicu šesnaesterca, a naš vezista je prosljeđuje na desnu stranu ka Višći. Krilni napadač bh. tima odlično prolazi kroz odbranu Italije i pronalazi Džeku u protivničkom petercu, a kapiten reprezentacije BiH je precizan za 1:0.

Kvaljarela je u 41.minuti još jednom odlično šutirao sa distance, ali je Ibrahim Šehić bio na visini zadatka i sačuvao je svoju mrežu.

Na otvaranju drugog poluvremena Zmajevi su imali još jednu priliku, ali je Amer Gojak promašio loptu nakon ubačaja Bešića.

Domaći sastav u 49.minuti  izjednačuje rezultat. Federko Bernardeski  je iz kornera sa desne strane loptu poslao na vrh kaznenog prostora, a Lorenzo Insignje odličnim volej udarcem šalje loptu iza leđa Šehića.

Eldar Ćivić je u 52.minuti  pokušao iskosa sa lijeve strane, ali je Salvatore Sirigu odbio loptu u polje. U nastavku akcije Džeko centrira na Ćivića čiji pokušaj glavom Italijani blokiraju na gol liniji.

Nastavio je bh. tim da stvara prilike, alli je pokušaj Elvisa Sarića u 55.mimuti završio pored gola, dok je šut Višće u 57' zaustavio Sirigu.

Džeko se u 59.  sam odlično izborio za priliku, ali italijanski defanzivci blokiraju njegov udarac.

Insinje je pokušao glavom iz dobre pozicije u 70, Šehić je izbacio loptu u korner.

Od tog trenutka nije bilo većih prilika sve do 86. kad je Insinje prošao po lijevoj strani i uposlio Marka Veratia koji postiže drugi gol za Italiju.