XS
SM
MD
LG

RG: Ruska tinejdžerka srušila Halepovu i prošla u polufinale

Foto: WTA Tennis

Tinejdžerka Anastasija Anisimova plasirala se u polufinale Rolan Garosa. Ona je u četvrtfinalu protutnjala pored Simone Halep, savladavši ju sa 6-2 i 6-4.

Na početku meča gledali smo dobar tenis u kojem su i jedna i druga bile sigurne na svom servisu. Tako je bilo sve do šestog gema. Tu Anisimova pravi brejk. U narednom gemu, Halep je imala brejk loptu ali je nije iskoristila. Anisimova je potom napravila još jedan brejk te je ubjedljivo dobila prvi set.

Anisimova ffenomenalno otvara drugi set i dolazi do vodstva od 3-0. U petom gemu Halep je imala tri brejk lopte ali je Anisimova sačuvala servis. Ipak, Simona se uspjela vratiti. U sedmom gemu je brejknula Ruskinju, potom je spasila brejk loptu na svom servisu te je došla do 4-4. Halep je imala brejk loptu u narednom gemu ali se Ruskinja izvukla. Potom je uspjela napraviti brejk te samim tim dobiti meč.

Mlada Ruskinja u polufinalu će se sastati sa Australkom Barti, koja je sa 6-3 i 7-6 savladala Medison Kiz.

Drugo polufinale čine Vondrušova, koja je savladala Petru Martić, i Johana Konta, koja je izbacila prošlogodišnju finalistkinju Sloun Stivens.