XS
SM
MD
LG

NBA: Toronto rutinski do brejka i vodstva

Košarkaši Toronta savladali su Golden Stejt u gostima sa 123-109 te su poveli sa 2-1 u NBA finalu.

Foto: Yahoo Sports

Toronto je bolje otvorio susret. Napadačka raznovrsnost donijela im je 15-7 vodstvo na startu. Pokušao je Ker tajm autom da razdrma svoje igrače ali nije uspio. Toronto je nastavio sa sjajnom igrom te su u jednom momentu imali i +12. Ipak, trojkom Karija koji je dao 17 poena u prvom periodu, GS prilazi na -4. U poslednjem napadu Deni Grin pogađa trojku pa Toronto dobija prvi period sa 36-29.

Toronto je sjajno otvorio drugi period. Imali su i +14. Međutim, od tog trenutka vezali su šest ipo minuta u kojima su dali samo tri poena. Golden Stejt je to iskoristio te su uspjeli da se vrate. Takođe, GS je propustio neke šanse da priđe još više od -7, na koliko su uspjeli prići. U završnici prvog poluvremena razigrao se Laueri p je Toronto održao vodstvo i sa +/ otišli su na odmor.

Drugo poluvrijeme otvoreno je u sjajnom ritmu. Toronto je serijom 6-0 došao ponovo do rekordnih +14. No, serijom 7-0, Golden Stejt se vratio. Ipak, Toronto je ljubomorno čuvao prednost. Kad god bi domaći prišli, Toronto je imao pravi odgovor a najčešće je to bila trojka. U završnici trećeg perioda Deni Grin je pogodio tri trojke te je omogućio Torontu da dođe do rekordnih +16. Ipak, Toronto je sa +13 ušao u poslednji period.

Golden Stejt otvara poslednji period serijom 6-0 te prilaze na -7. A onda na scenu stupa Serž Ibaka. Vezao je četiri poena u napadu, igrao sjajnu odbranu i pomogao je Torontu da se opet odvoji. Kasnije su se opet dodali Lauri i Lenard pa je Toronto poenima Lenarda došao do +17. Nije se Golden Stejt predavao. Pokušavali su na sve načine da se vrate ali Toronto je na sve ima odgovor. Na kraju su rutinski priveli meč kraju.

Toronto je do pobjede predvodio Lenard sa 30 poena dok je Kari predvodio Golden Stejt sa 47 poena.