XS
SM
MD
LG

Pronax otišao u penziju

Izvor: RUR Esports

Bivši član legendarne postave fnatica, jednog od najboljih CS:GO sastava svih vremena, Markus ”pronax” Valste,  juče je na svom tviter nalogu rastužio svoje fanove, kada je objavio vest da će zvanično završiti svoju karijeru.

Pronax se na svetskoj sceni pojavio još davne 2008. godine, kada je predstavljao nekoliko vrhunskih CS 1.6 timova, kao što su Begrip, H2k Gaming i RAGE-Gaming. Na samom početku CS:GO scene, nastupao je za Absolute Legends i Publiclir, pre nego što je dobio šansu da se oproba u fnaticu.

Igrajući kao kapiten, predvodio je jedan od najboljih CS:GO sastava svih vremena i prvi sastav, koji je ikada uspeo da osvoji 3 Major titule. Do njegovog odlaska 2015. godine, fnatic je osvojio još veliki broj trofeja, da bi ga tada zamenio Denis ”denis” Edman, koji sada nastupa za NIP.

Početkom 2016. godine, osnovao je Godsent, ali taj projekat ipak nije napravio očekivane rezultate, pošto su 15 meseci, koliko je pronax proveo tamo, osvojili samo jedan trofej.

Krajem 2018. godine i početkom 2019. godine ponovo se udružio sa najboljim drugarom Znajderom, sa kojim i zabeležio i svoj poslednji nastup tokom Copenhagen Gamesa u aprilu.