XS
SM
MD
LG

Stadion u Surdulici dobija novu travnatu podlogu, planira se isto i na "Čairu"

FSS sređuje infrstrukturu po Srbiji; foto: FK Radnik

Bolje uslove imaće u sledećoj sezoni fudbaleri Radnika, ali i ekipe koje mu budu gostovale, s obzirom na to da će njihov Gradski stadion, kako kažu u surduličkom klubu, uskoro dobiti novu podlogu. Nova trava, sanacija drenaže i sistem navodnjavanja donacija su Fudbalskog saveza Srbije.

Priprema za radove je u toku, kažu u Radniku, a narednih dana počeće i sama sanacija.

Najpre se skida sadašnja travnata podloga sa čitavog terena. Po završetku kreću radovi na sanaciji drenaže, postavljanju savremenih zalivnih sistema sa ravnomerno raspoređenim automatskim prskalicama (POPO UP sistemi) i nove travnate podloge najvišeg kvaliteta po uzoru na svetske stadione - navode u surduličkom klubu.

Sem Surduličana još nekoliko superligaša i prvoligaša dobiće pomoć za sređivanje stadiona od Fudbalskog saveza Srbije, kako sami kažu, a sve sa ciljem da kvalitet srpskog fudbala od sledeće sezone bude na višem nivou.

Jedan od najvećih problema sa kojima se suočava srpski fudbal jeste neodgovarajuća fudbalska infrastruktura. To se pre svega odnosi na stadione koji su građeni pre više od 50 godina, ali i na terene koji su u jako lošem stanju, daleko ispod standarda koje savremeni fudbal zahteva - navode u FSS-u.


I podloga u “Čairu” plan FSS-a

Među gradovima čiji će stadioni dobiti novu podlogu u Fudbalskom savezu Srbije navode i Niš. Često kritikovana od strane gostujućih timova, pa čak i domaćeg Radničkog, travnata podloga stadiona “Čair” uskoro bi trebalo da dobije novi sjaj.

Potpredsednik Radničkog Dragan Marković kaže da trenutno rade na tome, pa će za par dana znati šta će biti novo na “Čairu”.

Gledamo nešto mi, nešto što može Grad, što može država da uradimo i da bude po svim standardima UEFA. Radimo u tom pravcu i ja očekujem da ćemo kroz dan, dva imati konkretne informacije - rekao je Marković.

Sem podloge, problematična na “Čairu” je i zapadna tribina, koja jedina nije rekonstruisana 2013. godine. Kao i mnogo puta ranije, uređenje zapada najavljeno je za ovu godinu, a u Gradu kažu da se trenutno prikuplja neophodna dokumentacija.

Građevinska dozvola očekuje se do kraja juna, ali kako još nema svih papira u Kabinetu gradonačelnika Niša kažu da ne mogu precizirati kada će se krenuti sa radovima.


Crvena zvezda 3 : 0 Napredak
Radnički (N) 2 : 2 Mladost
Partizan 2 : 0 Proleter
Čukarički 1 : 1 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 33 3 1 60
2 Radnički (N) 37 25 10 2 48
3 Partizan 37 20 9 8 42
4 Čukarički 37 18 12 7 39
5 Mladost 37 16 9 12 34
6 Napredak 37 12 12 13 28
7 Proleter 37 10 11 16 22
8 Vojvodina 37 10 11 16 22