XS
SM
MD
LG

Slavija pred vratima raja

Izjednačujući pogodak Drine

Fudbaleri Slavije, nakon meča sa Drinom iz Zvornika, napravili su ogroman korak ka opstanku, u Prvoj ligi Republike Srpske. Pobedili su igrači iz Istočnog Sarajeva rezultatom 2:1 i sa nova tri bod skoro stigli u raj.

Do kraja šampionata imaju još dva kola. Slavija ima tri boda više od Tekstilca, a jedan manje od Modriče i u naredna dva kola sama odlučuje o svojoj sudbini. Gostiju timu Sutjeske u Foči, a dolazi im ekipa Slobode Mrkonjić grad.

Do pobede protiv Drine stigli su zahvaljujući glovima veteran Zorana Kokota i Igora Radovanovića.

Prvi je pogodio Kokot, kome je ovo bila poslednja utakmica u dresu Slavije. Na poluvremenu se on oprostio od aktivnog igranja, ali možda i on kao Saša Ilić, nakon oproštaja, bude odigrao još jednu utakmicu.

Drugi strelac za Slaviju Igor Radovanovioć je nakon postignutog pogotka u 88. minuti meča prigovorio nešto sudiji Siniša Laziću iz Prijedora. On mu je prvo pokazao žuti, a nakon toga i crveni karton. Upravo zbog tog isključenja Radovanovića možda se desi da Kokot odigra meč u Foči. Videćemo šta će se dešavati narednih dana, a o duelu sa Drinom trener Milan Gutović nam kaže:

-Bila je to jako teška i tvrda utakmica. Tim Drine nije ni malo naivan. Imaju nekoliko sjajnih igrača. Pokazali su da znaju da igraju. Vratili su se nakon našeg vođstva. Imali su i nekoliko prilika da nas možda i pobede. Nisu pogodili. Mi smo takođe propustili neke prlike. Na našu sreću Igor Radovanović je proradio u zadnjim mečevima, pa i ovom sa Drinom. Bio je skoncentrisan i nakon što je golman Lučić odbio loptu posle udarca Cicovića, vratio je u gol. Kada date pogodak u 88. minuti protivniku ostaje malo vremena da se vrati. To smo iskorostili i uknjižili tri velika boda. Sada ćemo se fokusirati na Sutjesku, kaže Milan Gutović.

Utakmica sa Drinom donela je i isključenje Gutovića. On je nakon drugog gola svoga tima ušao na teren, nešto je prigovorio sudiji Laziću i ovaj ga je poslao na tribine. Nisu ovakvi potezi svojstveni treneru Gutoviću.

-Isključen sam, jer su me ponele emocije. Ušao sam na teren. Nisam ništa sudiji opsovao. Jesam mu uputio neke promedbe, ali nije bilo psovki. Želim iskreno da se ovom prilikom izvinim sudiji Laziću. Potrudiću se da se takve stvari meni više ne dešavaju. Videćemo šta će reći Disciplinska komisija. Moram biti spreman da podnesem kaznu, kaže Gutović

Utakmica je zaista imala veliki značaj i za jedne i druge, ali treba istaći izuzetan odnos igrača jednih prema drugima. Nije bilo prljavih startova. Jeste oštrih, borbenih, bilo je i onog fudbalskog ‘’ćuškanja’’, pa i pokušaja glumljena udaraca. Sve je to sastavni deo fudbala, a sudija Lazić je bio na visini zadtka. Sudio je čini nam se korektno. Nije imao većih propusta, pa bi bilo dobro da u našem fudbalu ima više takvih sudija. Jeste, naravno, bilo tenzija zbog njegovih odluka, ali kada se nakon svega pogleda meč još jednom dođete do zaključka da je sudio u interesu fudbala. Takvih, na našim prostorima je malo, ali bi Lazić mogao biti svetao prmer sudje koji poštuje fudbalere i igru. Odavno u Istočnom Sarajevu nije bilo bolji arbitar.