XS
SM
MD
LG

Džeko Interov

Ide u Inter: Edin Džeko

Iza Rome je razočaravajuća sezona, a italijanski mediji sigurni su da će na ljeto doći do potpune rekonstrukcije ekipe. Prema tvrdnjama ugledne Gazete  delo Sport, utakmica protiv Parme bit će posljednja utakmica Edina Džeke u dresu rimskog kluba. Gazeta je reprezentativca BiH već predstavila kao pojačanje Intera.

Dakle, Dijamant će po svemu sudeći u nedjelju imati oproštaj od Olimpika, a na toj će se utakmici imati priliku upisati u zlatne knjige slavnog rimskog kluba. Zabije li Džeko Parmi, prestići će Abela Balba na ljestvici najboljih strijelaca u istoriji Rome. Do sada je dao 87 golova i dijeli sedmo mjesto s legendarnim Argentincem.

Također, ako u nedjelju postigne gol Džeko bi se mogao pohvaliti da je svakoj ekipi iz aktualne sezone Serie A zabio barem jednom. Do sada nije zatresao samo mrežu Parme. Džeko ulazi u posljednju sezonu ugovora, a Roma ga je spremna prodati za 15 do 20 miliona eura.

Italijanski mediji danima tvrde da je Antonio Konte sigurno novi trener Intera, a on insistira na Džeki. Također, La Gazeta je donijela popis igrača koje bivši italijanski selektor od ljeta želi vidjeti u milanskom klubu.

Uz Džeku tu su i Federiko Kijeza sjajni mladi krilni igrač Fiorentine kojeg silno želi i Juventus. Zatim je tu Romelu Lukaku iz Junajteda  Lorenco Pelegrini iz Rome, te Nicola Barelja iz Kaljarija.