XS
SM
MD
LG

G2 Esports vratio Evropi krunu najbolje ekipe na svetu

G2 Esports je u velikom finalu Mid Season Invitationala potpuno demolirao Team Liquid i u do sada najbržoj best of 5 seriji u istoriji League of Legendsa, doneli su Evropi prvu internacionalnu titulu. U duelu koji su svi željno iškekivali,  Liquid je podlegao ogromnom pritisku prvog internacionalnog finala za ovu regiju od 2016. godine. Nakon što su na iznenađenjje svih, savladali aktuelne šampione sveta – Invictus Gaming, Liquid je danas igledao kao bleda kopija te ekipe.

G2 je od starta nametnuo brz tempo, forsirajući skirmiše i pre nego što su minioni došli u lejnove. Marcin ’’Jankos’’ Jankowski je u prvoj partiji do sedmog minuta, čak tri puta genkovao bot lejn, što je Luki ’’Perkz’’ Perkoviću i Mihael ’’Mikyx’’ Meleu donelo ogormnu prednost. G2 je poptpuno ugušio Liquid na svim frontovima.

Severnoamerička ekipa je nešto bolje startovala drugu partiju, kada su stekli i malu prednost zahvaljujući Jeong ’’Impact’’ Eon-jongu na Kenenu. Čim je Liquid pružio najmanju priliku da se G2 povrati, Evropljani su je uzeli oberučke. Njihov mid lejner Rasmus ’’Caps’’ Vinder, dokazao je zašto je jedan od najboljih, razbijajući Liquidov beklajn u mid gejmu.

Saterani u ćošak, sa još samo jednom šansom za povratak u seriju, Liquidu je trebalo čudo. Uspeli su to u finalu LCS lige, kada je TSM poveo 2 – 0, ali je ovog puta situacija bila znatno otežana. Odlučili su se za svoju standardnu lejt gejm orijentisanu tim kompoziciju sa Doubleliftom na Kai’Si i Impactom na Vladimiru.

Ipak, Liquid je ponovo startovao dosta loše. G2 je agresivno invejdovao u džunglu Xmithieja, a u narednih nekoliko minuta, Jankos je izbio flash trojici igrača Liquidovog sastava. Nastavio je da pritiska bot lejn, kako bi potpuno onesposobio Doublelifta, što se odmah isplatilo. Caps je u 2 na 1 fajtu na midu neverovatno uspeo da savlada Jensena i Xmithieja i obezbedi dva kila.

G2 Esports je bio svuda po mapi i Liquid jednostavno nije mogao da prati njhov tempo. Kako se prednost samo povećavala, Liquidove šanse za povratak su postale minimalnme. G2 je imao čak 6.000 golda prednosti u 12-om minutu, dok je Liquid bio ugušen na svim frontovima i potpuno nemoćan.

Poslednji fajt startovao je Wunder sa odličnim rootom sa Neeko na tri igrača Liquida, gde je G2 u 17-om minutu uzeo ejs u protivničkoj bazi. Završivši najbrže internacionalno finale u istoriji, Evropa je ponovo stigla do vrha.

Nakon što prošle godine nisu uspeli da se domognu finala Svetskog šampionata, G2 Esports se iskupio ove sezone. Posebno mogu da uživaju u pobedi, obzirom da su savladali svoje dugogodišnje rivale – Severnu Ameriku.

Izvor: RUR Esports

Autor: Nepenthe