XS
SM
MD
LG

Još jedna prepreka pred zeleno-belima

Polufinalni duel baraža u Prvoj ligi Srbije je arhiviran u pozitivne utiske ove još uvek tekuće sezone za Fudbalski klub Inđiju.

Zlatibor iz Čajetine se u polufinalnom duelu pokazao kao vrlo organizovan klub koji je na muke stavljao favorizovanog domaćina, ono bar zbog boljeg plasmana posle 37 odigranih kola.

"Očekivan scenario utakmice protiv Zlatibora, započeo je naš razgovor šef struke u zeleno belom timu, Srđan Blagojević pa nastavio da deli utiske o polufinalu sa sledećim rečima, "Sobzirom da su ovo eliminacione utakmice, da nema popravnog, jasno je da je napetost uvećana i da postoji strah od greške. Naš zadatak u narednoj nedelji će i biti da rasteretimo igrače pritiska, bez obzira na ulog, da ih vratimo bazičnim motivima, a to je da uživaju u igri i onom što su postigli do sada. Nema razloga za nervozu i strepnju, jer ovo nije borba opstanak ili za ulazak u play off. Ostali smo samo mi i Kragujevčani u borbi za baraž sa superligašem, a to je ono što smo i hteli. Sad samo treba da radimo i igramo onako kako smo radili i igrali cele sezone".

Potom je još dodao:

"Zasluženo smo pobedili treći put Zlatibor, iako nije bilo lako. Po ko zna koji put smo držali konce igre u svojim rukama, poveli, a onda kažnjeni za jedinu grešku u tom delu utakmice. Zadatak na poluvremenu je bio da zadržimo mentalnu stabilnost i da zadržimo fokus na retkim trenucima u kojima smo bili prinuđeni da ulazimo u defanzivnu organizaciju. Ubeđeni smo bili, da ćemo ako to uspemo, doći kad tad u situaciju da opet povedemo. Srećom, to je bilo već na početku drugog poluvremena i izbegli smo rizik nervoze i nesigurnosti u finišu".

Igrači u zeleno belom timu su pružili dobru i odgovornu igru, ali se osetila i mala sputanost u pojedinim delovima utakmice. O svom timu Blagojević kaže, 

"Ovo je i nagrada ovim momcima za trud, odnos i posvećenost, a klubu za pošten i ispravan odnos, pre svega prema sportu od koga živimo, a zatim i prema svima koji su deo ovog kolektiva. Usledila su dva dana slobodno, da udahnemo novu energiju, spremni za izazov koji nas očekuje".

Taj izazov je bivši superligaš iz Kragujevca. No za Inđinčane željne povratka na elitnu scenu tu nije kraj nadanjima. To ističe kratko i sam Srđan Blagojević,

"Nije kraj, mi želimo još da igramo, nećemo na odmor".

Finalna utakmica baraža se igra u nedelju na Gradskom stadionu sa početkom od 16 časova.