XS
SM
MD
LG

Pobede večitih u Balkan Super Ligi

Ragbisti večitih rivala, Crvene zvezde i Partizana pobedama su startovali svoje učešće u trećoj sezoni Balkan Super Lige u ragbiju 13. Prošlogodišnji finalisti su odložili svoje utakmice 1. kola regionalnog prvenstva, tako da su prve duele odigrali proteklog vikenda.

Aktuelni šampion regiona bez problema je pregrmeo gostovanje u Atini protiv Arisa u 2. kolu Grupe A – 74:6 (40:6). Grčki predstavnik je samo koliko toliko u prvom poluvremenu parirao prvaku Srbije, ali je razlika u kvalitetu tretnutno znatna. Crveno-beli su tako nastavili pobedonosni niz u domaćim i regionalnim okvirima gde nisu poraženi skoro dve godine.

Ragbisti Partizana

Znatno teži posao za vikend imali su ragbisti Partizana koji su u srpskom derbiju gostovali Radničkom iz Niša. U utakmici da dosta preokreta, crno-beli su na kraju slavili na terenu Sportskog centra Čair – 48:30 (18:24). Očigledno uzdrmani eliminacijom od Tašmajdana u četvrtfinalu Kupa Srbije, crno-beli su u prvom poluvremenu praktično prepustili incijativu domaćima.

Rezultatska klackalica u tom delu utakmice pripala je ipak Radničkom (24:18), međutim u nastavku vicešampion Balkana zaigrao je znatno bolje. Predvođen najboljim igračem, Vladimirom Milutinovićem, Partizan pravi preokret već na startu drugog dela, a bi potom samo uvećali prednost do završetka meča 2. kola Grupe B.

Tirana - Južna Regija

Za vikend je takođe odigran i jedan meč u Drugoj ligi Balkan Super Lige. U Tirani istoimeni domaćin dočekao je crnogorsku Južnu Regiju koja je slavila 12:8 (6:4). Utakmicu je obeležio veliki pljusak, tako da je u teškim uslovima za igru gostujuća ekipa ostvarila vrednu pobedu.