XS
SM
MD
LG

Prvoligaš sa Tise u Kruševcu igra najvažniju utakmicu sezone

Bečejci su spremni da izgaraju do poslednjeg atoma snage u Kruševcu

Ceo plen u iscrpljujućoj i dramatičnoj prvomajskoj utakmici sa zemunskim „optičarima“ zadžao je momke sa Tise u borbi za opstanak među  prvoligaše, pa im je naredno gostovanje u Kruševcu i sudar sa Trajalom najvažnija utakmica sezone. Bečejcima odgovara i bod, ali kako do njega stići? U ligaškom delu su protiv „čarapana“ osvojena četiri boda, kraj Tise je bilo 1:0, a pre dva meseca kraj Rasine 1:1.

Međutim, ti bodovi su prepolovljeni, a ovi u plej autu imaju punu vrednost. Zato se mora igrati punom snagom, takmičarski u nadi da će se smoći snaga da i u trećem odmeravanju snaga izbegne poraz.

- Od mog dolaska na kormilo Bečejaca krajem novembra, igramo s pritiskom oko rezultata i opstanka. Upravo iz tog razloga u svaku utakmicu ulazimo maksimalno angažovano, igramo disciplinovano, takmičarski... Nekada je to pokriveno pozitivnim rezultatom, nekada nije. Mentalna potrošnja zna da bude opasnija od fizičke u ovakvim utakmicama. Pritisak oko rezultata će nam biti veći protivnik od samih Kruševljana, koji su rešili sve probleme oko opstanka i ući će u utakmicu opušteno, a onda se igra najbolje. Istovremeno, mi nemamo takav luksuz da igramo bezbrižno, nego se moramo boriti do poslednjeg atoma snage u nadi da ćemo ostati neporaženi i ostvariti cilj, upozorava kormilar tiskog broda Dušan Bajić.

Za poslednji okršaj sezone Bečejci i dalje ne mogu da računaju na iskusnog defanzivca Miloša Živkovića zbog povrede, Mehmed Avdić, kao u poslednje dve utakmice, nije u kombinaciji zbog boginja, a pod znakom putanja je i Slavoljub Dabižljević, koji je zbog povrede napustio teren protiv Zemunaca. Raduje povratak iskusnog Čedomira Tomčića, koji je izostao protiv „partizanovih beba“ zbog venčanja, pa bi u Lazarevom gradu trebalo da bude kreator po meri. Još kad bi u nedelju protiv Trajala realizatorski proradili imenjaci. Kosta Aleksić nije postigao gol dva, dok Kosta Dražićosam meseci čeka da zatrese mrežu protivnika. U krajnjem slučaju, nije bitno ko će dati gol, pa čak i da ga niko ne postigne, pod uslovom da se mreža Marka Živkova ne zatrese, samo da se stigne do toliko velikog boda, koji spašava čitavu sezonu.


Trajal 1 : 0 Bečej 1918
Teleoptik 2 : 2 Sloboda
OFK Žarkovo 0 : 1 Budućnost
Borac 3 : 1 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 37 13 9 15 32
2 Trajal 37 15 7 15 32
3 OFK Žarkovo 37 14 9 14 31
4 Borac 37 10 9 18 27
5 Bečej 1918 37 12 8 17 26
6 Novi Pazar 37 7 8 22 21
7 Teleoptik 37 7 10 20 18
8 Sloboda 37 6 8 23 16