XS
SM
MD
LG

Crveno-beli po oprobanom receptu protiv Bežanije

Posle važnog trijumfa na gostovanju Sinđeliću, fudbaleri Radničkog 1923 pokušaće da dođu do pobede u susretu sa još jednim beogradskim timom. U nedelju, 14. aprila, na stadionu „Čika Dača“ od 16 časova, izabranici Dejana Nikolića ugostiće ekipu Bežanije, koju su pobedili u oba ovosezonska duela. Biće to treća utakmica „crvenih“ u plej-ofu i idealna prilika da se sa nova tri boda osigura mesto u baražu.

Četiri osvojena boda u prva dva kola plej-of faze Prve lige Srbije idu u prilog tezi da Kragujevčani „voze“ po planu. Pobeda nad Sinđelićem u Beogradu svrstala je Radnički u grupu timova koje već mnogi vide u baražu. Ipak, to nije razlog da učenici Dejana Nikolića „smanje gas“, već da na krilima dobrih rezultata pokušaju da se domognu što bolje pozicije na tabeli pred odlučujuće bitke za plasman u Super ligu.

Upravo je to razlog zbog čega se u taboru kragujevačkog prvoligaša vrlo ozbiljno i temeljito pripremaju za predstojeći okršaj sa Bežanijom na „Čika Dači“, u koji ekipa Radničkog ulazi sa ulogom favorita.

Popularni „lavovi“ su osvojili samo jedan bod na startu plej-ofa, ali su i dalje u igri za mesto u baražu, budući da se nalaze na sedmoj poziciji sa samo bodom zaostatka u odnosu na šestoplasirani Zlatibor.

Ekipa Gorana Dragoljića je već godinama unazad standardni član prvoligaškog karavana, ali nekako uvek van borbe za sam vrh tabele. I ove sezone Beograđani beleže solidne rezultate, ali ih opet retko ko vidi među ozbiljnim kandidatima za plasman u Super ligu.

Ipak, radi se o jednoj dobroj ekipi, koja se nikako ne sme potceniti. Ono što svakako može da hrabri izabranike Dejana Nikolića, pored uzlazne forme, jeste i činjenica da su u oba ovosezonska susreta pobedili svog predstojećeg rivala sa po 1:0.

– Sigurno da je Bežanija jedna dobra, takmičarska ekipa, koja ima kvalitetne pojedince. Iako je Radnički dobio Bežaniju u oba međusobna susreta ove sezone, to su bile jako nezivesne, tvrde utakmice. Nema sumnje da nas i u nedelju očekuje jedna slična utakmica, u kojoj moramo pružiti neki svoj maksimum kako bismo zabeležili pobedu. – ocenjuje šef stručnog štaba kragujevačkog prvoligaša Dejan Nikolić.

Jasno je da bi Radnički sutrašnjom pobedom napravio možda i presudan korak ka obezbeđivanju baraža. Zbog toga su u taboru kluba sa „Čika Dače“ preduzeli sve nepohodne mere kako bi ekipa što spremnija izašla na predstojeći megdan sa Beograđanima.

– Mi smo prevashodno ova dva-tri dana gledali da odmorimo igrače, budući da je većina njih u fazi zamora. Planiramo da pružimo priliku nekim svežijim igračima, koji će imati dovoljno motiva da daju svoj maksimum i upišu važnu pobedu. Na taj način bi i pobeda nad Sinđelićem u sredu dodatno dobila na težini, pošto bismo sa nova tri boda maltene osigurali baraž. – dodaje Nikolić.

Jedan od glavnih aduta u ekipi trenera Dejana Nikolića u predstojećem duelu sa Bežanijom biće i mladi Ognjen Ilić, dete Radničkog, i momak koji je prelepim pogotkom „načeo“ mrežu Sinđelića u prošlom kolu. Bio je to Ognjenov prvenac u ovoj sezoni i važan stimulans da nastavi sa dobrim partijama i golovima i na narednim utakmicama.

– Veoma bitna utakmica za nas. Ekipu Bežanije dobro poznajemo, budući da smo sa njima igrali već dva puta ove sezone. Pripremamo se za ovu utakmicu kao i za svaku prethodnu, uz jasnu želju da dođemo do nova tri boda i dodatno se približimo ostvarenju svojih ciljeva. Pozvao bih navijače da u nedelju dođu u što većem broju da nas podrže i da svi zajedno napravimo još jedan korak ka Super ligi. – izjavio je Ilić.

Što se tiče zdravstvenog biltena, pored umora, par igrača imaju problema sa sitnijim povredama, pa će u zavisnosti od njihovog stanja stručni štab Radničkog doneti odluku o timu koji će suprotstaviti Bežaniji. Kako nam je rekao trener Nikolić, u sastavu će biti isključivo igrači koji su sto odsto zdravi i spremni da pruže svoj maksimum na terenu.

Očekuje se i da kraguejvačka publika prepozna momentum i još jednom u zavidnom broju ispuni tribine stadiona „Čika Dača“, kako bi svojim ljubimcima pružila neophodnu podršku na putu ka osvajanju novih bodova.

I sve ostale utakmice trećeg kola plej-of faze Prve lige Srbije igraju se u nedelju od 16 časova, a sastaju se: TSC – Inđija, Javor Matis – Zlatibor i Metalac – Sinđelić.


TSC 1 : 0 Metalac
Javor Matis 1 : 1 Radnički 1923
Inđija 3 : 1 Sinđelić
Zlatibor 1 : 0 Bežanija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 TSC 37 26 9 2 53
2 Javor Matis 37 23 8 6 46
3 Inđija 37 20 7 10 39
4 Radnički 1923 37 16 11 10 35
5 Metalac 37 15 12 10 33
6 Zlatibor 37 18 3 16 32
7 Bežanija 37 15 5 17 28
8 Sinđelić 37 11 13 13 24