XS
SM
MD
LG

Kup Vojvodine: Lavovi BP nadigrali Subotičane, inđijski Železničar savladao Vojvodinu!

ŽRK Železničar i RK Lavovi BP su pobednici finala Kupa Vojvodine, koja su održana u utorak 18. decembra u Jaši Tomiću. Osim za trofej, i ove godine, ekipe su se borile za plasman u završnicu Kupa Srbije.

Foto: RSV

Najpre su na teren istrčale rukometašice Železničara i Vojvodine. Nakon velike borbe, trofej je otišao u vitrine ŽRK Železničar iz Inđije, a konačan rezultat je bio 26:22. Utakmicu su bolje otvorile Novosađanke i napravile seriju od 3:0. Odlične odbrane Kostićeve omogućile su Inđijkama da se vrlo brzo konsoliduju i dođu do izjednačenja. O žaru borbe najbolje govori veliki broj isključenja na obe strane. Prvi deo utakmice pripao je rukometašicama Železničara, koje su na pauzu otišle sa golom prednosti. U nastavku je viđena dinamična igra obe ekipe, sa velikim brojem grešaka. Igralo se gol za gol, a na visini zadatka bile su obe golmanke Železničara. Dok je Kostićeva imala rešenja za šuteve Novosađanki, Žakova je sjajno branila udarce sa sedam metara. Predvođene kapitenkom Slađanom Žigić, Inđijke su u 45. minutu došle do četiri gola prednosti. Odličnim odbranama, Nevena Radojčić je pružila šansu svojim igračicama da se vrate u utakmicu, ali Novosađankama, na čelu sa Marijom Dmitrović, nije preostalo dovoljno snage za preokret, tako da su doživele poraz u drugom finalu zaredom.

Zahvaljujući sjajnim odbranama tokom cele utakmice, titulu najbolje golmanke ponela je Tamara Kostić (ŽRK Železničar), dok je najviše golova postigla njena saigračica Kristina Cvijanović. Za najbolju igračicu izabrana je rukometašica pobedničke ekipe Slađana Žigić.

Foto: RSV

U muškom finalu snage su odmerili RK Lavovi BP i RK Spartak Vojput. Rukometaši Lavova savladali su Subotičane rezultatom 24:22. Utakmica je od prvog do poslednjeg minuta bila neizvesna i veoma dinamična. Prvi gol postigli su Subotičani, nakon čega je usledila rezultatska klackalica. Odličan je bio golman Lavova, Nikola Ćirović, koji je svojoj ekipi omogućio rezultatsku prednost i odlazak na pauzu pri vođstvu 14:12. Predvođeni Danilom Radovićem, Lavovi su nastavili sa dobrom igrom i uspešnom realizacijom u napadu, ali je Subotičane u utakmicu vratio iskusni čuvar mreže Abadžić. U 59. minutu Subotičani su uspeli da se približe na samo gol razlike, ali ne i da preokrenu rezultat u svoju korist. Spoj mladosti i iskustva u ekipi Lavova, doneo im je prvi pehar Kupa Vojvodine u istoriji kluba.

Najviše golova na utakmici postigao je Danilo Radović (8 – Lavovi BP), a za najboljeg igrača proglašen je njegov saigrač Marko Urošev.

Titulu najboljeg golmana finalne utakmice poneo je golman Lavova Nikola Ćirović.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, i najtrofejniji srpski rukometaš, Momir Rnić, uručili su pobednicima finalnih utakmica medalje, pehare i pojedinačna priznanja. Finalne utakmice Kupa Vojvodine, takmičenja koje RSV organizuje desetu godinu zaredom, protekle su u sjajnoj atmosferi, a kvalitet ekipa i njihova izuzetna motivisanost obezbedili su pravu sportsku predstavu svim ljubiteljima rukometa u severnoj pokrajini. Jaša Tomić i Sečanj su se istakli kao odlični organizatori, a obe utakmice su bile veoma posećene. Čestitamo osvajačima Kupa Vojvodine i želimo im puno sreće među najboljima u završnici Kupa Srbije!

Foto: RSV