XS
SM
MD
LG

UŽIVO: Nole protiv Nišikorija

Novak Đoković od 14h izlazi na centralni teren Vimbldona, gdje će igrati svoj susret 1/4 finala. Protivnik našem najboljem teniseru biće Kei Nišikori iz Japana. Protiv Japanca, Nole ima skor 13-2 i ima 12 vezanih pobjeda. Duel možete pratiti u tekstualnom prenosu i na našem portalu.

TOK MEČA

PRVI SET

Nole je dobro otvorio susret i bez većih problema osvaja uvodni servis gem. I Japanac je u svom prvom servis gemu bio siguran te je izjednačio na 1-1. Nole je naredni gem na svoj servis uzeo bez izgubljenog poena, pa je nakon tri uvodna gema vodio sa 2-1. BREJK! Nole je odigrao sjajno na servisu Japanca. Došao je do brejka i poveo je sa 3-1. BREJK! Đoković se mučio sa prvim servisom pa je Japanac to iskoristio i vratio brejk. Nišikori je dobro odigrao svoj servis gem te je izjednačio na 3-3. Nole se pribrao, dobio svoj servis gem i poveo je sa 4-3. BREJK! Nole pravi novi brejk i dolazi do 5-3 te servisa za prvi set. SET! Nole je uz male probleme sačuvao svoj servis te je prvi set dobio sa 6-3.

Nole se mučio mnogo sa servisom. Samo 54% prvog servisa je ubacio ali je svakako uzeo set. Sredinom seta imao je više greški a manje vinera od Japanca, ali je završnicu seta odigrao mnogo bolje i na kraju su u greškama bili isti a Nole je imao više vinera.

DRUGI SET

Velika borba viđena je u prvom servis gemu Nišikorija u drugom setu. Imao je Nole i brejk loptu ali je Japanac sačuvao svoj servis. Nole je sačuvao svoj servis gem bez izgubljenog poena i došao je do 1-1.U narednom gemu Nole je imao tri brejk lopte ali se Nišikori provukao i poveo je sa 2-1. BREJK! Djelovalo je da će Nole prvi doći do brejka ali to je ipak bio Japanac. Nišikori je iskoristio lošu igru Đokovića na servisu i poveo je sa 3-1.Nišikori je potvrdio brejk protiv revoltiranog Noleta i došao je do 4-1. Nole se smirio i sa nulom je dobio svoj servis gem. Nišikori je imao malo problema ali je sačuvao servis i poveo je sa 5-2. Novak je sačuvao svoj servis i smanjio je na 5-3. SET! Nišikori nije propustio priliku i sa 6-3 dobio je drugi set.

Ključan trenutak bio je taj treći gem. Đoković je imao 0-40 na servis Nišikorija i prokockao je to. Od tog trenutka jednostavno je bio odsutan i nije ličio na sebe. Imao je i dalje probleme sa prvim servisom a sve je to Nišikori iskoristio i izjednačio na 1-1 u setovima.

TREĆI SET

Nole je siguran bio na servisu i poveo je sa 1-0. U naredna dva gema, serveri su bili neumoljivi pa je nakon tri gema bilo 2-1 za Novaka. Imao je Nole brejk loptu ali Japanac se izvukao i došao je do 2-2. Imao je Japanac 0-40 na Noletom servisu ali se Nole izvukao i došao je do 3-2. BREJK! Nole je uspio doći do brejka i poveo je sa 4-2. Nole je sačuvao svoj servis i poveo je sa 5-2. BREJK I SET! Novak Đoković napravio je i drugi brejk i sa 6-2 dobio je drugi set.

Ključan je bio peti gem gdje je Nole spasio tri brejk lopte. Od tada je maksimalno opustio ruku i za Nišikorija nije bilo spasa. Na kraju je sa dva brejka došao na set od pobjede. 

ČETVRTI SET

BREJK! Nišikori otvara četvrti set brejkom. BREJK! Nole je odma uzvratio brejkom i to je bilo važno. Od tada pa do kraja susreta na terenu je postojao samo jedan igrač. Nole je do kraja seta još dva puta brejknuo Japanca te je dobio set sa 6-2. Nole se plasirao u polufinale Gren Slema prvi put nakon US Opena 2016. godine. Protivnik će mu biti bolji iz meča Del Potro - Nadal.

 

Foto: Hindustian Tenis