XS
SM
MD
LG

Borac "petardom" overio jesenju titulu

U zaostaloj utakmici Opštinske lige Varvarin, koplja su ukrstili stari znanci, ekipe BORCA iz Gornjeg Katuna  i VELIKE MORAVE iz selo Varvarina. Da se ova utakmica kojim slučajem igrala na početku prvenstva, svi bi rekli - DERBI.
Ljubiteljima fudbala u Varvarinu, ostala je u sećanju utakmica na kraju prošlogodišnjeg prvenstva, gde je bilo svega i svačega, od nepoštovanja fer pleja Selovarvarinaca (uz osudu celokupne fudbalske javnosti), preko oštrih startova, pa i do medjusobnog udaranja protivničkih igrača.

Očekivala se burna utakmica i u nedelju u Gornjem Katunu. Medjutim, umesto toga, na terenu je postojala samo jedna ekipa. Bila je to igra "mačke i miša". Iako oslabljen neigranjem Milanovića i Žerjava, domaćin je od početka krenuo svim silama ka golu Velike Morave. I već u 17. minutu, centarfor Borca Aleksandar Ćosić prelepim golom dovodi svoju ekipu u vodjstvo.. Do kraja poluvremena redjale su se šanse Tašića, Todorovića, Jeremića, ali se na poluvreme otišlo rezultatom 1:0.

U drugom poluvremenu, raspucali su se napadači Borca. U 51. minutu Todorović je nagovestio blamažu Selovarvarinaca. Pobegao je štoperima gostiju i savladao nemoćnog Jovanovića. Nakon toga, šou Danijela Tašića. Prolazio je odbranu gostiju kao da je nema i sa dva prelepa gola uz još jedan Todorovića ispratio petardom goste kući.

Zanimljiv je podatak da za čitavih 90 minuta, ekipa Velike Morave nije uputila ni jedan jedini udarac u okvir gola. Bila je ovo jedna od retkih utakmica ove dve ekipe bez incidenata i grubih startova.


Ovom pobedom, Borac je overio jesenju titulu. Borac je na prvom mestu Opštinske lige sa 22 boda i sa gol razlikom od +27.

BORAC - VELIKA MORAVA 5:0
Stadion: "Park prinčeva" u Gornjem Katunu. Sudija: Popović Bojan. Strelci: Ćosić u 17', Todorović u 51' i 75' i Tašić D. u 55' i 67'. Igrač utakmice: Danijel Taši.

BORAC: Jovanović, Petronijević, Tašić L., Kojić, Stamenković, Bogojević (Milošević), Jeremić, Kuzmanović (C), Tašić D., Todorović i Ćosić.
 
VELIKA MORAVA: Jovanović J., Milošević, Mihajlović, Begić (C), Jevtić, Stojadinović, Milutinović, Usainović, Jovanović M. (Ružić), Bogdanović, Lepopojić.



Parcane 2 : 0 Gradac
Borac 5 : 0 Velika Morava
Ušće 4 : 1 Kostrež
OFK Orašje 0 : 4 OFK Marenovo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 7 5 1 1 16
2 Gradac 7 5 1 1 16
3 OFK Marenovo 7 4 2 1 14
4 Ušće 7 4 1 2 13
5 Mladost 7 2 1 4 7
6 Kostrež 7 1 1 5 4
7 OFK Orašje 7 0 3 4 3
8 Velika Morava (-1) 8 0 2 6 1
9 Parcane (-15) 7 5 0 2 0