XS
SM
MD
LG
09.09.2014 Administrator

Srbija prvi put na Evropskom prvenstvu u parabadmintonu

Španski grad Los Alkazares će od 11. do 14. septembar 2014. biti domaćin Evropskog prvenstva u parabadmintonu koje će okupiti preko 100 takmičara iz više od 20 zemalja. Među učesnicima biće i dvojica naših reprezentativaca u parabadmintonu Željko Volas i Zoran Ješić koji će u Španiji “upisati” prvo učešće Srbije na ovom takmičenju. Predvođeni s klupe trenerom Igorom Šešićem Volas i Ješić će se u Los Alkazaresu u singlu konkurencije SL4, u kojoj je prijavljeno 15 takmičara, i u dublu konkurencije SL3-SL4 gde će se za odličja boriti 18 parova. Pred početak za našu zemlju debitantskog šampionata trener Šešić je istakao da je su naši takmičari spremni da se u Španiji pokažu u najlepšem svetlu.  

“Nakon dugog puta stigli smo u Los Alkazares u nedelju uveče i sa nestrpljenjem očekujemo žreb i početak takmičenja. Srbija će prvi put imati predstavnika na Evropskom prvenstvu u parabadmintonu zahvaljujući velikom trudu Željka Volasa i Zorana Ješića kao i ogromnoj podršci Paraolimpijskom komitetu Srbije i Badminton savezu Srbije. Budući da se prvi put pojavljujemo na šampionatu ni očekivanja nisu prevelika. Osnovni cilj jeste promocija Srbije i želja da razvijamo ovaj sport kod nas. S obzirom na sve okolnosti veliki uspeh je i sam nastup na ovom takmičenju, a svaka pobeda bila bih ravna podvigu. U svakom slučaju momci imaju veliki motiv i želju da pruže svoj maksimum i da se pokažu u najlepšem svetlu. Za koji rezultat će to biti dovoljno videćemo na licu mesta. Do starta šampionata imaćemo još dva dana treninga koja ćemo iskoristiti na najbolji način da se što bolje pripremimo za početne okršaje”, kazao je Igor Šešić.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Paraolimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli učešću srpskih reprezentativaca na Evropskom prvenstvu u parabadmintonu.