XS
SM
MD
LG

Uz Evropu, trofej donosi "Želji" i više para

Na prijemu u Gradskoj kući za rukometaše Železničara koji su osvojili Kup Srbije gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da će Grad uvećati sredstva za ovaj niški klub.

Dva dana nakon osvajanja Kupa Srbije rukometaši Železničara bili su gosti gradonačelnika Niša Zorana Perišića i gradskog većnika za sport Milana Pešića.

- Presrećan sam što prvi put u ovom mandatu imam priliku da pozdravim osvajanje trofeja jednog velikog sportskog kolektiva, koji je već pronosio slavu ovog grada širom Evrope. Ovo je šesti pehar, ali čekan 15 godina. Čestitam momcima jer su dokazali da "boj ne bije svetlo oružje, već srce u junaka", a ja to, ako stručnjak za srce, mogu da potvrdim - rekao je Perišić

zelja
Rukometaši Železničara sa trofejom Kupa; foto: Vanja Keser

Igranje u Evropi zahteva i veći budžet kluba, a poznato je da je Železničar ove sezone imao finansijskih problema sa starim dugovanjima.

- Železničaru je povećan budžet, a sada ćemo morati da uvećamo sredstva, imamo tu mogućnost u budžetu da bi mogli da se takmiče u Evropi. Pravićemo kombinaciju da se za svaki naredni korak obezbede sredstva. Verovatno ćemo ići na varijantu po milion dinara po kolu da pokrije troškove puta i organizacije. Već smo dali milion dinara za turnir Kupa - kaže Perišić.

O visini troškova je pričao i direktor kluba Slobodan Milosavljević Cobi.

- Mnogo je lepo što smo osvojili trofej, ali je ovo skupa igračka. Imamo obavezu LED ekrana, gerflora, automatski je to oko 4.000 evra. Plus, treba da se obezbede dnevnice delegata i sudija, njihov smeštaj, dolazak i odlazak, to je oko 3.000 evra i to sve za ekipu kao domaćina. Posebno se plaća put za odlazak u goste - kaže Slobodan Milosavljević.

Železničar je u finalu Kupa savladao Crvenu zvezdu pred punim tribinama hale Čair.

- Imam ovde napisano, Đukić i Denić po 8, Živković 7 golova, Darko Đukić najbolji igrač finalnog turnira, ali sve je to manje bitno, jer do ovog uspeha ste stigli kao kolektiv. Ako treba pomenuti neka imena, onda je to predsednik Igor Novaković, gospodin Prokić zadužen za ono što se dešavalo na terenu, zatim naš Cobi, dovoljno je samo to reći. Vaše požrtvovanje prepoznala je i niška publika, koja je još jednom dokazala da je ovo grad rukometa. Ja vam se zahvaljujem u ime grada, koji će, u okviru sredstava kojima raspolaže, pomoći "Želji" da nastavi stazama uspeha. Nadam se da ćete ostati u ovom klubu, da ćete se sledeće godine boriti i za šampionsku titulu i da ćete dostojno reprezentovati Niš na jesen u EHF kupu, zašto ne i prezimiti u Evropi - dodao je Perišić.

Osvajanjem Kupa Srbije Železničar je stekao pravo igranje u Kupu EHF-a.

- Čestitam našim momcima na svemu što su prikazali osobine koje treba da krase sportiste. Iskoristio bih priliku da se zahvalim gradonačelniku jer je zaista pomogao od početka. Ovo je gradski klub i Kup nije samo Železničarov, ovo je deo svih nas. Zajednički smo došli do ovog cilja, gradonačelnik, gradski većnik za sport Milan Pešić, predsednik kluba Igor Novaković, članovi Uprave, ceo grad Niš. Nadam se da ćemo vas dostojno predstavljati naredne sezone u Evropi - istakao je Siniša Prokić, trener i potpredsednik kluba.

Železničar je celu sezonu odigrao na visokom nivou, izborio plasman u plej-of Superlige i potom osvojio Kup Srbije.

- Ovo je naš poklon svim građanima Niša za gradsku slavu. Mislim da je naš Kup najlepši poklon. Nastavićemo istim putem i sada ne smemo da stanemo, već da od nekadašnjeg amblema grada napravimo još veći. Puno mi je srce jer se posle mnogo godina u hali čulo "Želja, Želja" i tako smo pobedili i navijače Crvene zvezde - kaže Slobodan Cobi Milosavljević, direktor 

prijem

Prijem za rukometaše Železničara u Gradskoj kući

Kapitenu Železničara Bobanu Živkoviću je gradonačelnik Niša poklonio zlatnik sa likom cara Konstantina u ime Grada.

- Junački smo se borili i to je prepoznala i publika koja nam je dala vetar u leđa. Posle mnogo godina doneli smo našem gradu jedan trofej. Ranije je Niš bio sportski grad, odavde je poteklo mnogo sportista, sada smo vratili trofej u Niš. Nadam se da će tako biti i ubuduće. Puno mi je srce što smo uspeli da napunimo halu - kaže Boban Živković, kapiten Železničara.

Železničar večeras od 19h završava sezonu utakmicom sa Radničkim iz Kragujevca u poslednjem kolu plej-ofa.


10 .kolo SRLS Play Off
Železničar 1949 23 : 31 Radnički
Vojvodina 33 : 30 Crvena Zvezda
Metaloplastika 34 : 25 Partizan
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 10 7 1 2 15
2 Radnički 10 7 1 2 15
3 Metaloplastika 10 6 1 3 13
4 Crvena Zvezda 10 4 1 5 9
5 Železničar 1949 10 2 0 8 4
6 Partizan 10 2 0 8 4