XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Nova pobeda "stare dame"!

30.10.2020 fkvojvodina.rs

Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu OFK Bačke rezultatom 3:1 (2:0), u 13. kolu Super lige Srbije. U meču koji je odigran bez prisustva gledalaca na "Karađorđu", strelci za Vošu bili su Zukić u 26, Bojić u 40. i Vukadinović u 61. minutu, dok je jedini gol za goste postigao Krčmarević u 82. minutu.

 

Voša je prvu dobru priliku na utakmici imala u 12. minutu, kada je Drinčić centrirao iz kornera, a Bralić uputio udarac glavom, ali je Milojević odbranio. U nastavku akcije, Drinčić je ponovo uputio loptu pred gol OFK Bačke, ovoga puta oštro i po zemlji, pri čemu je ponovo Bralić bio u prilici da postigne gol, ali je lopta na gol-liniji pogodila nekog od igrača gostujućeg tima.

Međutim, u 26. minutu, Vojvodina je povela. Drinčić je uputio lob pas u šesnaesterac OFK Bačke, gde je Zukić glavom lobovao istrčalog golmana Milojevića i doveo svoj tim u vođstvo.

Već u 40. minutu, bilo je 2:0 za „staru damu“ i to posle odlične akcije crveno-belih. Bojić je na desnoj strani proigrao Bjekovića, koji je odigrao pas pred gol do Zukića, a on potom vratio loptu do Bojića, koji je preciznim udarcem sa petnaestak metara povisio prednost svog tima.

Uprkos sigurnom vođstvu, Voša je nastavila sa napadima, pa je do novog pogotka došla u 61. minutu. Vukadinović je oduzeo loptu na polovini protivnika, ušao u šesnaesterac, izborio se za poziciju za šut i preciznim udarcem sa desetak metara iskosa postigao gol.

Na drugoj strani, OFK Bačka je uzvratila u 82. minutu. Posle centaršuta iz kornera, volej-udarac sa desetak metara iskosa uputio je Krčmarević i tako smanjio rezultat.

Samo dva minuta kasnije, OFK Bačka je imala priliku za još jedan pogodak i to nakon što je iz slične pozicije šutirao Pisačić, ali je odlično odbranio Toroman. To je ujedno bila poslednja šansa na utakmici, koja je završena pobedom crveno-belih.

Vojvodina: Vukliš (od 80. Toroman) – Bjeković, Bralić (od 80. Đurić), Saničanin, Đorđević – Drinčić, Stojković (od 73. Kabić)- Vukadinović (od 73. Mladenović), Zukić, Bojić – Mrkaić (od 66. Đuričin).

OFK Bačka: Milojević – Rađen, Sabat (od 46. Gavrić), Pantić (od 68. Krčmarević), Stojanović (od 68. Pisačić) – Škorić, Mijatović, Zličić (od 82. Njamculo, Jovanović – Eskić (od 46. Žakula), Zdravković.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Vojvodina OFK Bačka
nikolarajcic i još 2 korisnika su tipovali utakmicu