XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Nišlije spretnije i sretnije, srušile Partizan

26.10.2020 Vojkan Andrejić

Spretniji i sretniji su bili fudbaleri Radničkog i slavili na svom "Čairu" protiv favorizovanog Partizana. Jedan i vredan, ali pre svega prelep gol, je postigao Dušan Pantelić u 78. minutu.

 

Nije se igralo večeras u Nišu „lepo za oko“ , ali borbenost i šanse za pogodak nisu nedostajale. Gosti iz prstonice su imali veći posed, uputili više udarca na gol Nišlija, ali i kad su pogađali okvir gola, golman Radničkog, Borivoje Ristić, je uvek bio na visini zadatka i nije dozvolio da mu se mreža zatrese.

Trenutak odluke se dogodio u 78. minutu. Po desnoj strani je protutnjao Nikola Aksentijević, vratio loptu na oko dvadeset pet metara, a Dušan Pantelić, iz trka, poslao pravi projektil iza leđa Vladimira Stojkovića.

Premijerna pobeda Milana Đuričića – Đumija na klupi Nišlija i prva Radničkom posle tri remija i poraza su došla u pravo vreme. Ovom pobedom se Radnički popeo na 6. mesto superligaške tabele i uhvatio priključak za vrh tabele.

Sledeći meč Nišlije igraju u Ivanjici, gde će ih ugostiti domaći Javor.


RADNIČKI - PARTIZAN 1:0 (0:0)

Stadion: "Čair" Niš
Sudija: Miloš Milanović
Strelci: - 1:0 Pantelić u 78. minutu.
Žuti kartoni: Gavrić (Radnički), Marković, Stojković (Partizan)

RADNIČKI: Ristić, Aksentijević, Stevanović, Marković, Ćirković, Kovačević, Pantelić (od 82. Momčilović), Đuričković (od 82. Petrović), Živković (od 71. Đurić), Gavrić (od 90. Lazić), Đuranović (od 71. Kasalica)

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Marković, Banjak, Obradović, Zdjelar (od 76. Šćekić), Filip Stevanović (od 46. Holender), Natho (od 85. Brežančić), Asano, Lutovac (od 76. Štulić), Bajbek (od 62. Pavlović).

 

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Radnički (N) Partizan