XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Po bod Metalcu i Proleteru

16.08.2020 fkmetalac.rs

Foto: FK Metalac

Prijatne avgustovske večeri izmiÅ”ljene za fudbal imali smo prilike da uživamo u zanimljivoj fudbalskoj predstavi. Proleter bolje otvara meč, koristi svoju najveću priliku na utakmici i brzom akcijom u 14ā€² dolazi do vođstva iz prvog udarca na gol. Metalac napada, ima loptu u posedu, ulazi u prilike, ali plavi ne uspevaju da poravnaju rezultat do kraja prvog poluvremena. Gosti su se u drugom poluvremenu opredili da sačuvaju gol prednosti, Metalac je napadao. U 71ā€² Metalac uspeva da materijalizuje inicijativu pogotkom Maksimovića i poravna rezultat na 1:1. Ostaje žal za prilikom Đurića u 85ā€², kada je stativa spasila već savladanog golmana Petrića. Na kraju po bod Metalcu i Proleteru.

Ā 

Otvorena i borbena utakmica na samom početku. Gosti neugodan protivnik, izuzetno brz u tranziciji.

Prvu priliku na utakmici imao je Metalac. Igrao se 12ā€² kada je lopta doÅ”la do Kokira na levu stranu, on se pomera ka sredini i upućuje dobar centarÅ”ut, loptu glavom ā€œÄeÅ”eā€ Katanić, ali ona zavrÅ”ava za malo pored leve stative gola Proletera.

Samo minut kasnije Proleter dolazi do vođstva. Igrao se 14ā€² kada je duga lopta zavrÅ”ila do Živojinovića, on sa roglja Å”esnaesterca sa leve strane Å”utira po zemlji i pogađa malu mrežu na drugoj stativi za 0:1.

U 16ā€² nakon slobodnog udarca za Metalac, sa 20 metara sa leve strane, najviÅ”i u skoku bio je Vranjanin, pokuÅ”ava glavom, ali sigurno interveniÅ”e Petrić.

Dobar napad Metalca u 28ā€². Vlalukin odlično upoÅ”ljava Popovića koji ulazi u Å”esnaesterac po desnoj strani, ali je za nijansu viÅ”e iskosa, Å”utira, ali njegov udarac zavrÅ”ava preko prečke.

Minut kasnije nakon slobodnog udarca za Metalac sa desne strane koji je izveo Maksimović, najviÅ”i u skoku je Jokić, Å”utira glavom ali lopta prolazi za malo pored desne stative golmana Petrića.

U 33ā€² gosti prete. Akcija počinje od Živojinovića koji je započinje od Å”esnaesterca gostiju, za tili čas lopta je stigla u Å”esnaesterac Metalca do Mirosavljeva koji Å”utira sa ivice Å”esnaesterca, ali pored stative gola domaćih.

Odličan prodor Kokira u 40ā€² po levoj strani, efektnim driblingom se oslobađa čuvara, Å”alje centarÅ”ut po zemlji u srce Å”esnaesterca gostiju, lopta dolazi do Popovića koji je na 5 metara od gola gostiju, postavlja nogu, ali Petrić odlično interveniÅ”e.

U 43ā€² ponovo Kokir prodire u Å”esnaesterac iskosa sa leve strane, izdržava duel sa protivničkim igračem, Å”utira, ali njegov Å”ut zavrÅ”ava iznad gola gostiju.

Velika prilika za Metalac u 53ā€². Popović proigrava Maksimovića koji je najbliži golmanu u idealnoj poziciji za postizanje gola, ali Å”toper gostiju uspeva da startuje sa leđa, izblokira njegov udarac i odbije loptu u korner.

Upornost igrača Metalca isplatila se u 71ā€². Prodire Vlalukin po desnoj strani, ulazi u Å”esnaesterac i odigrava povratnu za Maksimovića koji Å”utira iz prve i pogađa mrežu gostiju za 1:1.

Odlična kontra Metalca u 85ā€² koju vodi ArambaÅ”ić po desnoj strani, proigrava Đurića koji izbija sam ispred golmana Petrića, plasira loptu pored njega, ali ona pogađa stativu. Napadao je Metalac do kraja utakmice, ali je rezultat ostao nepromenjen.

U narednom kolu Metalac gostuje ekipi TSC-a.

Metalac - Proleter 1:1 (0:1)
Stadion Metalac, 16. avgust 2020.Ā Strelci:Ā Maksimović 71ā€² (Metalac) Živojinović 14ā€² (Proleter).Ā Å½uti kartoni:Ā Rogač 46ā€², Maksimović 83ā€² (Metalac), Mitrović 82ā€² (Proleter).

Metalac:Ā Puletić, Pecelj, Maksimović, Vranjanin, Popović (ArambaÅ”ić 61ā€²), Vasiljević, Katanić, Kokir (Đurić 61ā€²), Zoćević (Rogač 46ā€²), Jokić (Desančić 75ā€²), Vlalukin.

Proleter:Ā Petrić, Mitrović, Jovanović, Pejić (Bacanović 88ā€²), Mirosavljev (Galić 88ā€²), Kovačević, Leandro, Ilić (Kojić 78ā€²), Andrejević, Živojinović (Vesić 58ā€²), Knežević.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Metalac Proleter
Mikac i joÅ” 9 korisnika su tipovali utakmicu