XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Čukarički rutinski do pobede protiv Zlatibora u Užicu

15.08.2020 FK Čukarički

Čukarički rutinski do pobede protiv Zlatibora u Užicu--

Čukarički je ostvario prvu ovosezonsku pobedu u gostima, treću u šampionatu. Brđani su bili ubedljivi u dinamičnom meču u Užicu, protiv debitanta u Super ligi Zlatibora – 5:1. Brđani su postigli po dva pogotka na startu oba poluvremena i jedan u finišu, pogađali su najpre Ostojić i Endijae, potom Eze i Docić, te za kraj Kovač, dok je čast domaćih spasao Vukić.

 

Počeo je Čukarički prilično ofanzivno, pa je već u drugom minutu Endijae imao odličnu priliku posle dodavanja Ezea, šutirao je Senegalac, ali je golman Stailković sjajno odbranio, skrenuo je loptu u korner. Posle ubacivanja iz ugla Docića najviši u skoku bio je Ostojić, koji je glavom sproveo loptu u mrežu Zlatibora – 0:1.

Već u petom minutu Brđani su bili u novoj prilici, posle centaršuta Kajevića sa desne strane Birmančević je glavom zahvatio loptu, pogodio je stativu. U sedmom minutu, Endijae je sjajno iskoristio neodlučnost golmana Stailkovića, koji je oklevao, na kraju je „napucao“ Senegalca, a lopta je odsela u njegovoj mreži – 0:2.

Ipak, samo minut posle tog gola pogodili su i domaći. Vukić je umakao odbrani belo-crnih, sa pet metara je poslao loptu ispod Petrovića – 1:2. Već u 11. minutu Zlatibor je mogao do izjednačenja, Čajetinci su izveli sjajnu kontru, ali je Janjić iskosa sa desetak metara šutirao za malo pored Petrovićevog gola.

Dugo se čekalo na priliku, sve do 32. minuta, kad je Birmančević bio u odličnoj poziciji, ali je neometan, sa 15 metara, šutirao pored gola Zlatibora. Četiri minuta kasnije još jedna dobra prilika za Čukarički, Stevanović se sjajno osloboido čuvara i uputio loptu ka Ezeu, koji je šutirao sa sedam metara, ali je golman domaćih bio oprezan.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Čukarički je postigao pogodak, posle 28 sekundi. Endijae je odlično proigrao Ezea, a ovaj se odlično snašao i rutinski savladao golmana Čajetinaca – 1:3. Već u 55. minutu Brđani su imali tri gola viška, a Docić je nastavio seriju golova. Prethodno je defanzivac domaćih u svom šesnaestercu oborio Birmančevića, a kapiten Čukaričkog je loptu poslao u jedan, a golmana Zlatibora u drugi ugao – 1:4.

Fantastična akcija posle kornera Čukaričkog u 62. minutu, Docić je prosledio loptu do Pantića, ovaj je sa ivice šesnaesterca centirao, Šapić je zahvatio loptu glavom, ali je šutirao pored gola iz vrlo dobre pozicije. Pokušao je u 80. minutu i Pantić, kojem je ovo debi u zvaničnim mečevima za belo-crne, ali je njegov šut sa 16 metara ukrotio Stailković.

Minut kasnije Islamović je iz slobodnog udarca zapretio, ali je „živi zid“ uz dosta sreće odradio posao. U poslednjem minutu meča Čukarički je postigao i peti pogodak, Pantić je prelepo proigrao Kovača, koji je izbegao ofsajd zamku i lako savladao golmana domaćih – 1:5. Mogao je potom i Kamenović da se upiše u listu strelaca, ali je posle ubacivanja iz ugla Docića šutirao preko gola, iz vrlo dobre pozicije.

Zlatibor – Čukarički 1:5 (1:2)

Strelci: 0:1 – Ostojić u 3, 0:2 – Endijae u 7, 1:2 – Vukić u 8, 1:3 – Eze u 46, 1:4 – Docić iz jedanaesterca u 55, 1:5 – Kovač u 90. minutu. Gradski stadion u Užicu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Milan Ilić. Pomoćnici: Dejan Dimitrijević i Milan Minić. Žuti kartoni: Đakovac, Miličić (Zlatibor), Savić (Čukarički).

ZLATIBOR: Stailković, Stojić, Bjeloš, Đakovac, Vidić, Vukić (od 83. Mustafa), Janjić (od 64. Đokić), Vladić (od 57. Ivanović), Krstić (od 46. Poček), Islamović, Radmanovac (od 46. Miličić).

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Stevanović, Kamenović, Kajević (od 72. Ćirković), Savić (od 25. Kovač), Ostojić, Šapić, Endijae (od 58. Pantić), Birmančević, Eze (od 72. Rakonjac).

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Zlatibor Čukarički
Goran112 i još 5 korisnika su tipovali utakmicu