XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

VoŔa posle penala do polufinala!

03.06.2020 fkvojvodina.rs

Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, poÅ”to su večeras u četvrtfinalu pobedili ekipu Mladosti nakon boljeg izvođenja penala. Pred oko 1.000 gledalaca na ā€žKarađorđuā€œ, posle 90 minuta igre, rezultat je bio 0:0.

Ā 

Prva prilika na utakmici je viđena u 21. minutu. Slobodan udarac za Vojvodinu sa oko 25 metara je izveo Drinčić, ali je lopta otiÅ”la nekoliko centimetara preko prečke. Od tog trenutka, crveno-beli su konstantno imali terensku inicijativu, ali se na novu Å”ansu čekalo sve do 66. minuta, kada je Čović u Å”esnaestercu odlično proigrao Bojića, koji je Å”utirao sa desetak metara iskosa, ali je lopta proÅ”la nekoliko centimetara pored stative.

JoÅ” bliža vođstvu, VoÅ”a je bila u 79. minutu, kada je Drinčić izveo korner, neko od igrača Mladosti izbio loptu, a onda Đorđević uputio volej udarac sa oko 25 metara iskosa, ali je lopta pogodila prečku. Na drugoj strani, Mladost je uzvratila iz kontranapada u 85. minutu, kada je Radivojević Å”utirao sa sedam-osam metara iskosa, ali je lopta otiÅ”la nekoliko centimetara van okvira gola.

Vojvodina je ponovo imala priliku u 94. minutu, kada je Drinčić lob pasom proigrao Čovića, a on utrčao u Å”esnaesterac i Å”utirao, ali je lopta proÅ”la nekoliko centimetara pored stative. Nedugo potom, utakmica je zavrÅ”ena, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Penal serije su protekle na sledeći način: prva serija: Bojović postiže gol za Mladost, Čović postiže gol za Vojvodinu; druga serija: Pavlović Å”utira pored gola, Vukadinović postiže gol za Vojvodinu; treća serija: Å atara postiže gol za Mladost, Gemović postiže gol za Vojvodinu; četvrta serija: Lazar Jovanović postiže gol za Mladost, Stojković postiže gol za Vojvodinu; peta serija: Radivojević postiže gol za Mladost, Drinčić postiže gol za Vojvodinu, te se ā€žstara damaā€œ plasirala u polufinale pobedom u penalima 5:4.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Rockov (od 93. Simić) ā€“ Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević ā€“ Drinčić, Stojković ā€“ Vukadinović, Bojić, Čović ā€“ Mrkaić (od 71. Gemović).

Mladost: Zečević ā€“ KrajiÅ”nik, L. Jovanović, Odita (od 71. Pavlović), Mićović ā€“ Bojović, Radivojević, JeÅ”ić (od 83. Kijevčanin), MiloÅ”ević ā€“ P. Jovanović, Å atara.

Kup Srbije Kup Srbije Kup Srbije Vojvodina Mladost
Nema rezultata