XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Proleter sretniji i spretniji

01.09.2019 fkindjija.com

Inđija - Proleter, foto: Anđelko Belić, Sportin

Pred solidno popunjenim tribinama Gradskog stadiona u Inđiji je odigran Vojvođanski derbi među superligašima.

Bila je to više nego čudna utakmica koja je započeta sa kaznenim udarcem za gosta već u trećem minutu. Dimitrijević je bespotrebno povukao sa leđa bivšeg člana Inđije, Bojana Kovačevića u srcu svog kaznenog prostora i sudija je odmah pokazao na belu tačku. Siguran realizator je bio kapiten gosta Novaković. Njegovu nameru je pročitao Preković, ali je golman Inđije ipak bio "kratak", 1:0.

 

U nastavku meča je postojao samo jedan tim, domaćin. Ređale su se akcije kao na traci i gol gosta je prosto "visio". Ipak nije tu bilo baš onih stoprocentnih prilika za gol iako su svoje prilike imali Brana Ilić, Milosavljev...

1:1 je bilo u 34. minutu. Precizna dodavanja je započeo Bastajić, nastavio Bosančić, a sjajnu asistenciju koristi Milosavljev koji je samo "bocnuo" loptu preko istrčalog Petrića.

U drugom poluvremenu i pored velikog pritiska domaćina je bilo vidno da je snaga u opadanju. Pre svega zbog velike vrućine i potrošnje u prvom delu meča. Gost je došao do daha, ali i gola u 71. minutu.

Branislav Jovanović je primio loptu na oko 30 metara od gola domaćina. Polako i nekako lenjo ju je vukao. Niko ga nije napadao i on se sa nekih 20.metara od golmana Prekovića odlučio na mekan šut. Ta lopta je dugo putovala ka donjem delu mreže Inđije i na opšte iznenađenje u njoj i završila, 1:2.

Domaćin tek u trećem minutu nadoknadnog vremena pravi onu pravu priliku za gol. Tada je Vraštanović šutirao iskosa sa desne strane, a golman Petrić je vadi iz samog ugla. Odbrana za sva tri boda "Slanobarcima".

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 700. Sudija: Miloš Đorđić iz Beograda, pomoćnici: Darko Savović iz Bačke palanke i Matija Nađ Olajoš iz Subotice. Četvrti sudija: Igor Stojilković iz Beograda. Delegat: Branislav Pandurov iz Zrenjanina. Strelci: Milosavljev 35' - Inđija, Novaković 4' (penal) i Jovanović 71' - Proleter. Žuti kartoni: Vidić 44' i Milosavljev 82' - Inđija, Jovanović 78', Mirosavljev 80' i Petrić 90+5' - Proleter.

Inđija: Preković 6, Dimitrijević 6, Bosančić (K) 7, Ilić 6, Bastajić 6 (Vasilije Janjić 66' 6), Banjac 6 (Vraštanović 6,5), Milan Janjić 6,5, Rogač 7, Brana Ilić 6, Milosavljev 7, Vidić 7 (Tomić 85'). Trener: Srđan Blagojević.

Proleter: Petrić 7, Pejić 6 (Babić 68' 6), Mirosavljev 7, Novaković (K) 7 (Balabanović 6), Čolović 6 (Marjanović 83'), Leonardo 7, Radinović 6, Jovanović 6,5, Andrejević 6,6, Tanasin 6, Kovačević 6. Trener: Milić Ćurčić.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Inđija Proleter
Sale13 i još 4 korisnika su tipovali utakmicu