XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Vredna tri boda za Rad

10.08.2019 H.D.Vujanović

H.D.Vujanović

Na Banjici slab fudbal i srećna i velika tri boda za Rad. Ne može se reći da su nezaslužena, mada i da je rezultat bio u korist Inđije ne bi bilo nepravedno. Sjajno su napadači Inđije iz brzih kontranapada u prvom poluvremenu ugrožavali razređenu odbranu Rada, ali na njihovu žalost to nisu uspeli da materijalizuju postizanjem pogotka. 

Najpre je Tomić propustio lepu priliku kada je zamalo zakasnio da loptu ubaci u nebranjenu mrežu u 24. minutu, a zatim je u dva navrata neprecizan bio Bastajić. Prvo je u 30. minutu ubačenu loptu sa strane lepo primio na ivici kaznenog prostora, ali je njegov šut bio neprecizan i završio iznad prečke, da bi ga u 40. minutu Bosančić izbacio samog na 7-8 metara od gola Rada, ali mu je vratar domaćih Marković ušao u šut i sačuvao svoju mrežu.

Na odmor se otišlo bez golova, ali je zato u drugom poluvremenu Rad preuzeo inicijativu, zatvorio sve prilaze svom golu, a sporadično uspevao i da ugrozi gol Inđije. Prvi je to učinio iz slobodnog udarca sa 22 metra Šaka u 54. minutu pogodivši prečku, a samo dva minuta kasnije posle lepog prodora Smiljanića po desnoj strani i dodavanja kao na tacni, Stević sa par metara loptu šalje pored gola.

Odlučujući trenutak utakmice se zbio u 84. minutu, kada je Smiljanić lepo centrirao, a Trifunović se samo poklonio i udarcem glave loptu poslao u gol. Velika radost za ˝United  force˝ i prva pobeda Rada u novoj sezoni.

RAD - INĐIJA 1:0 (0:0)

STADION: Kralj Petar prvi. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Nikolić Bojan. POM.SUDIJE: Dimitrijević Marko i Pašajlić Milan. STRELAC: Trifunović 84.min. ŽUTI KARTONI: Smiljanić, Jagodić, Jovanović i Kasalica (Rad), Janjić M., Ilić M., Dimitrijević i Bjeličić (Inđija).


RAD: Marković, Nikolić, Jovanović, Kasalica, Tričković, Trifunović, Jagodić, Stjepanović (Tanović), Stević (Živković), Riznić (Šaka), Smiljanić.
INĐIJA: Preković, Dimitrijević, Bjeličić, Bosančić (Vraštanović), Ilić M., Bastajić, Janjić M., Rogač, Janjić V. (Milosavljev), Tomić (Ilić B.), Vidić. 

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Rad Inđija
Nema rezultata