XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Pazarci vratili seriju u Kragujevac

08.06.2019 kgsport.info

Foto: Andreja Kostadinović (KMF Ekonomac)

Ekonomac je u ā€žPendikā€œ stigao sa jasnom namerom da potvrdi trijumf iz prve utakmice u ā€žJezeruā€œ pre sedam dana i okruni se desetom uzastopnom titulom državnog pravaka. Međutim, borbena ekipa Novog Pazara, koja je i u prvom susretu pokazala evidentan igrački kvalitet, ā€žisprsilaā€œ se aktuelnom Å”ampionu i po drugi put u ovoj sezoni savladala ga na parketu ā€žPendikaā€œ, tako da se serija sada ponovo seli u kragujevačko ā€žJezeroā€œ.

Ā 

NoÅ”eni gromoglasnom podrÅ”kom svojih simpatizera, Pazarci su izuzetno motivisano uÅ”li u utakmicu, ali je kragujevački tim, nakon tajm-autaĀ Predraga RajićaĀ u 3. minutu, preuzeo konce igre u svoje ruke.

Zaigrali su ā€žstudentiā€œ eneregičnije u nastavku prvog poluvremena, pa su se već u 7. minutu, posle greÅ”keĀ Redžovića,Ā SorkinĀ iĀ MatijevićnaÅ”li u dobroj poziciji da ugrozeĀ Mujovića, ali je čuvar mreže Novog Pazara u oba navrata odlično intervenisao.

Igrao se 10. minut kada seĀ RnićĀ sjajnim klizećim startom izborio za loptu, a potom pravovremeno uposlioĀ Igora, koji je rutinski savladaoĀ Mujovića.

Samo minut kasnije Ekonomac je duplirao vođstvo.Ā PerićĀ iĀ SorokinĀ su kratko kombinovali prilikom izvođenja kornera, a zatim je usledila idealna asistencija kapitena reprezentacije Srbije ka usamljenomĀ MilosavljevićuĀ na drugoj stativi za 2:0.

ā€žVrućaā€œ atmosfera u novopazarskom ā€žPendikuā€œ, koju su simpatizeri domaće ekipe kreirali od samog početka susreta, ā€žproključalaā€œ je u 13. minutu, kada je utakmica nakratko prekinuta zbog konstatnog ubacivanja raznoraznih predmeta na parket.

Ovaj prekid je, kako se ispostavilo, viÅ”e prijao ekipi Novog Pazara, koja je dva minuta pre odlaska na odmor uspela da smanji rezutat.PerićĀ je izgubio loptu u duelu saĀ Redžovićem, ovu situaciju je dobro ispratioĀ Sadović, koji je udarcem iz prve matiraoĀ Momčilovića.

Samo par sekundi kasnije nesporazum igrača Novog Pazara mogao je da kazni mladiĀ Milosavljević,Ā ali je Å”utirao pored gola.

A onda, 44 sekunde pre isteka prvog dvadesetominutnog perioda, igrači Ekonomca napravili su Å”esti prekrÅ”aj, Å”to je automatski značilo kazneni udarac za Novi Pazar i idealnu priliku da domaći dođu do egala. Odgovornost je preuzeoĀ Ninoslav Aleksić, ali je njegov udarac sa deset metara uspeo da odbraniĀ Nemanja Momčilović.

Međutim, nekadaÅ”nji igrač Ekonomca iskupio se dvadesetak sekundi kasnije, kada je preciznim udarcem sa nekih 5-6 metara doneo Pazarcima rezultatsko poravnanje.

U 27. minutu ā€žstudentiā€œ su doÅ”li do trećeg gola na utakmici preko BrazilcaĀ Igora, koji je velemajstorskim udarcem iz okreta primoraoĀ MujovićaĀ na kapitulaciju.

Ipak, Pazarci su opet smogli snage da uzvarte i pogotkomĀ MutavdžićaĀ iz kaznenog udarca sa 6 metara uspeli su da izjednače na 3:3.

U samom finiÅ”u susreta, obe ekipe spustile su gardove, pa je publika u ā€žPendikuā€œ mogla da uživa u otvorenoj igri, koja istini za volju nije donela viÅ”e golova, iako je bilo pregrÅ”t prilika. Tako jeĀ MutavdžićĀ u 34. minutu bio u dobroj poziciji pred golom Ekonomca, ali jeĀ MomčilovićĀ spretno reagovao. Minut kasnije zapretio jeĀ UgoĀ posle duplog pasa sa zemljakomĀ Igorom, ali jeĀ MujovićĀ vrhovima prstiju izbio loptu u korner.

Do kraja susreta pokuÅ”ali suĀ Igor, IvankovićĀ iĀ MatijevićĀ da donesu novo vođstvo kragujevačkom timu, ali nisu uspeli u toj nameri. Na drugoj strani, Pazarci su ozbiljnije zapretili u dva navrata, prekoĀ SadovićaĀ iĀ Jovanovića, ali takođe bez željenog epiloga.

Budući da je po isteku 40. minuta rezultat bio nereÅ”en (3:3), usledili su produžeci. U prvom petominutnom periodu nije bilo promene rezultata, a najbolju Å”ansu u ovoj deonici propustio jeĀ Perić, koji je na 42 sekunde pre kraja pogodio stativu.

Tek Å”to je krenuo drugi produžetak, Pazarci su preko kapitenaĀ EldinaĀ RedžovićaĀ doÅ”li do potpunog preokreta i vođstva od 4:3. Dva minuta kasnije,Ā AleksićĀ se neometan maltene ā€žproÅ”etaoā€œ do gola Ekonomca i preciznim udarcem sa nekih sedam metara poslao loptu iza leđaĀ Nemanje MomčilovićaĀ za kapitalnih 5:3.

Trener aktuelnog branioca tituleĀ Predrag RajićĀ je u samom finiÅ”u utakmice bacio sve karte na napad i uveo joÅ” jednog igrača umesto golmana, ali bilo je prekasno da se bilo Å”ta učini. Novi Pazar je na kraju slavio sa 5:3 i seriju ponovo vratio u kragujevačko ā€žJezeroā€œ, gde će u sredu, 12. juna, konačno biti doneta odluka o Å”ampionu Srbije za ovu sezonu.

VIDEO: IP SPort Media

NOVI PAZAR ā€“ EKONOMAC 5:3 (3:3, 0:0, 2:0)

NOVI PAZAR
Dvorana:
Ā ā€žPendikā€œ
Sudije:Ā NebojÅ”a Panić, Vladan Radulović (obojica iz Beograda)
Treći sudija:Ā Äorđe Ninić (Beograd)
Strelci:Ā 0:1 Igor u 10, 0:2 Milosavljević u 11, 1:2 Sadović u 18, 2:2 Aleksić u 20, 2:2 Igor u 27, 3:3 Mutavdžić u 33 (k.u. sa 6 metara), 4:3 El. Redžović u 46. i 5:3 Aleksić u 48. minutu
Nagomilavanje prekrÅ”aja:Ā Novi Pazar 10 (5-5), Ekonomac 10 (6-4)Ā 
Žuti kartoni:Ā Aleksić, KariÅ”ik, El. Redžović, Mutavdžić (Novi Pazar), Momčilović (Ekonomac)

NOVI PAZAR:Ā MUJOVIĆ, ALEKSIĆ, EL. REDŽOVIĆ (kap.), SADOVIĆ, MUTAVDŽIĆ, KariÅ”ik, Kostić, Radetinac, En. Redžović, Jovanović.Ā Trener:Ā Marko Gavrilović.

EKONOMAC:Ā MOMČILOVIĆ, PERIĆ, STOJČEVSKI, MILOSAVLJEVIĆ, SOROKIN, Antonić, Matijević, Igor, Rnić, Ugo, Ivanković, Dugalić (kap.), Rakićević.Ā Trener:Ā Predrag Rajić.

Futsal Futsal Prva Futsal liga - Play Off Novi Pazar Ekonomac
Nema rezultata