XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

PLS Baraž: Inđija - Zlatibor 2:1

11.05.2019 fkindjija.com

Inđija - Zlatibor baraž, foto: Anđelko Belić, Sportin

Utakmica je započela sa velikim pritiskom domaćeg tima ka gostujućem odbranbenom redu. Već u 3.minutu je dosuđen slobodan udarac za Inđiju. Dimitrov je prebacio živi zid, ali je lopta otišla tik kraj leve stative golmana Čupića. Gost izdržava taj početni pritisak i praktično iz prvog napada je izborio udarac iz ugla. Lopta je ubačena na prvu stativu gde je najbliži lopti bio Mirić, ali je njegov udarac glavom otišao kraj gola domaćina. Prva stoprocentna situacija za gol je viđena u 9’. Bastajić je sjajno uposlio Dimitrova, koji je šutira direktno u golmana gosta. Slična pozicija i u 14’. Sada je Dimitrov paker, lopta odlazi do Dimitrijevića koji je usamljen u srcu kaznenog prostora, šutira iz prve u dobro postavljenog golmana. U nastavku se beleže još dve situacije koje su mirisale na vođstvo Inđije. U oba slučaja Dimitrov je pokušao  da iznenadi golmana, ali su ti udarci bili nedovoljno jaki  da bi iznenadili Čupića.

1:0  je bilo u 28’. Baanjac je izbacio  Dimitrova, ovaj se nalazio uz samu poprečnu lliniju i kada se očekivao centaršut, on je iskusno plasirao loptu kraj stative za vođstvo domaćina.

 

Nije dugo trajala radost igrača u zeleno beloj opremi. Već u 34’, penal za gosta. Bio je to duel golmana Prekovića i Vukičevića, oba su na travi, a sudija lako pokazuje na belu tačku. Siguran sa mesta za kaznene udarce je bio Miličić koji šalje golmana domaćina u jednu stranu, a loptu plasira u suprotan ugao, 1:1.

U nastavku još tri prilike za domaćina, a akteri su bili  Banjac u 40’, Dimitrov u 43’ i Bjeličić u drugom minutu nadoknadnog vremena. I gost je imao stoprocentnu priliku u 45’, ali jePreković sprečio već viđen gol Vukićevića.

Drugi deo utakmice počinje opet sa pritiskom domaćina ka golu Čupića. U 48.minutu posle lopte upućene u kazneni prostor gosta lopta pogađa visoko podignutu ruku gostujućeg igrača, ali je  sudija procenio  da tu nema prekršaja. Dva minuta kasnije i nova šansa za zeleno bele. Dimitrov pronalazi Bastajića, ovaj iz prve šutira sa oko 12metara od gola gosta, lopta kači igrača gostiju i omogućava golmanu da odbrani taj šut.

2:1 je bilo u 53’. Opet je sve krenulo od Dimitrova, lopta stiže do Dimitrijevića koji je precizan i mreža gosta se zatresla.

U nastavku još par prilika da se ugrozi golman Čupić, a Bađi, Bastajić, Banjac i Bjeličić u dva navrata nisu bili dovoljno precizni. Gost je u poslednjih desetak minuta pritisnuo domaćina, ali bez izrazitih prilika za gol. U 81’ beležimo i isključenje šefa struke Zlatibora, Predraga Ristanovića koji je burno reagovao na odluku sudije Jovanovića.

Inđija je tako uspela da opravda ulogu favorita i plasira se u  finale baraža gde će ponovo biti domaćin ekipi kragujevačkog Radničkog 1923.

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 1.000. Sudija: Srđan Jovanović, pomoćnici: Uroš Stojković i Milan Mihajlović, četvrti sudija: Andrija Stojanović svi iz Beograda. Delegat: Velibor Novović iz Bbeograda. Strelci: Dimitrov 28’, Dimitrijević 53' – Inđija, Vukićević 34’ (penal). Žuti kartoni: Bjeličić 6’, Banjac 57' – Inđija, Đokić 21’, Miličić 64', Vukičević 75', Tomković 90+3', Glišović 90+5' - Zlatibor. Igrač utakmice: Srđan Dimitrov - Inđija

Inđija: Preković (K) 7,5, Dimitrijević 8, Bjeličić 8, Dimitrov 8 (Vraštanović 55' - 7,5), Ilić 7,5, Bastajić 7,5, Banjac 7,5 (Veličković 77' - 7,5), Anđelković 7,5, Rogač 7,5, Bađi 7,5 (Damnjanović 90+3' -), Vidić 7,5.

Trener. Srđan Blagojević Zlatibor: Čupić 8, Tomković 7,5, Pavlović 7, Đokić 7, Jokić 7,5, Milanović 7 (Živanović 41’ - 7), Vukićević 6,5, (Mihajlović 85' -) Todorović ,5, Miličić (K) 7, Mirić 7, Dragačević 7 (Glišović 81' -). Trener: Predrag Ristanović

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Baraž - Prva liga Srbije Inđija Zlatibor
Pedja 11 i još 8 korisnika su tipovali utakmicu