XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Bežanija bolja od Inđije

01.05.2019 H.D.Vujanović

Zaslužena pobeda ˝Lavova˝, veoma dobra i kvalitetna utakmica sa puno šansi i pogodaka na obe strane. Odavno nije viđen kvalitetniji fudbal kraj Bežanijske crkve, a za to su zaslužni igrači obe ekipe. 

Sa uzbuđenjima je počelo već u 5. minutu kada je gostujući centarfor Bađi Badara izašao sam pred Rnića, koji je bio uspešniji i sačuvao gol Bežanije. Već u sledećem napadu, danas najagilniji igrač Inđije, Srđan Dimitrov je volej udarcem sa ivice šesnaesterca doveo goste u vođstvo. 

Domaći su uzvratli u 21.minutu kada je sa oko 20 metara Bogdanovski poslao projektil u rašlje. Nastavili su igrači Bežanije sa atacima i u 32. minutu je Tanko bio najviši u skoku, divno šutirao glavom, ali se isprečila stativa. 

Do kraja poluvremena beležimo po još jedan pokušaj sa obe strane da se ugrozi gol, prvo je Dimitrov šutirao kraj gola, a revanširao mu se na suprotnoj strani Tanko koji je takođe uputio udarac pored vrata iz povoljne pozicije. 

 

Gosti u 58. minutu preko Badare ponovo imaju izglednu priliku, kada je izašao sam ispred golmana, ali ga je i ovaj put Rnić nadmudrio i sačuvao svoj gol. Nedugo zatim je Dimitrov ponovo oprobao svoj šut, ali zamalo kraj stative. 

Na suprotnoj strani posle lepe akcije igrača domaćeg tima u 66. minutu je Desančić uzdrmao prečku, a samo minut kasnije je i rezervista Avram sjajno tukao sa oko 20 metara u sam donji ugao, ali se ovog puta istakao vratar gostiju Stanivuković. Dva minuta pre kraja utakmice, Inđijac Dimitrov po ko zna koji put danas stavlja vratara domaće ekipe u iskušenje udarcem sa distance, ali je Rnić pokazao da je siguran i pouzdan čuvar mreže. 

Igrao se 89. minut kada je na drugoj strani udarac oprobao Bogdanovski, a vratar gostiju je lepo intervenisao i loptu izbio u korner. Međutim iz udarca iz ugla lopta se našla na 2 metra od gola, a Ibrahim Tanko sam kao duh i bio je neumoljivi egzekutor za konačnih 3:1. 

Za vikend se igra poslednje kolo i Bežanija traži pobedu na Zlatiboru kako bi joj preuzela šesto mesto i na mala vrata ušla u baraž, dok inđija kod kuće dočekuje Sinđelić i pobedom bi overila treću poziciju. U tom slučaju bi današnji protivnici igrali utakmicu baraža, ovaj put kod bolje plasirane Inđije.

BEŽANIJA - INĐIJA 3:1 (1:1)

STADION: FK Bežanija. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Ilić Pavle. POM.SUDIJE: Pešović Milan i Pašajlić Milan. STRELCI: Bogdanovski 21.min, Milošević 70.min i Tanko 89.min (Bežanija), Dimitrov 6.min (Inđija). ŽUTI KARTONI: U.Stojanović i Jeličić (Bežanija), Vraštanović, Bastajić i Anđelković (Inđija).


BEŽANIJA: Rnić, U.Stojanović, Nedeljković (Avram), Jeličić, Milošević, Desančić, Pavlović, Vučetić (Petrović), Tanko, Bogdanovski (Jovanović), M.Stojanović.

INĐIJA: Stanivuković, Dimitrijević (Andrejić), Vraštanović (Damnjanović), Dimitrov, Ilić, Maksimović (Banjac), Bastajić, Anđelković, Rogač, Badara, Vidić.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije - Play Off Bežanija Inđija
Goran112 i još 2 korisnika su tipovali utakmicu