XS
SM
MD
LG

Na humanitarnoj aukciji za niškog novinara i dres Teodosića
Potpisani dres LA Klipersa košarkaša Miloša Teodosića, onaj koji je nosio fudbaler Aleksandar Mitrović dok je bio u Partizanu, kao i još mnogo dresova srpskih reprezentativaca moći će da se nabave u Nišu. Sportski rekviziti se još prikupljaju da bi se prodali na aukciji, a sav novac biće uplaćen za lečenje niškog novinara Aleksandra Nikolića, kome je zbog leukemije neophodna operacija.
Na svakom koraku akcije za pomoć talentovanom niškom sportskom novinaru; foto: Budi human

Za sada je prikupljeno mnogo dresova velikih domaćih sportskih imena, a Sekcija sportskih novinara poziva sve kolekcionare i sportiste koji su u mogućnosti da poklone dres ili neki drugi sportski rekvizit. Zainteresovani se mogu javiti na mejl [email protected], u inboks Fejsbuk stranice Sport juga, na telefon 063/414-561 ili da se obrate bilo kom sportskom novinaru iz Niša sa kojim imaju kontakt.

Sav novac otići će za lečenje mladog niškog novinara Aleksandra Nikolića, koji je nedavno oboleo od mijeloidne leukemije. Transplatacija matičnih ćelija mu može pomoći, procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali je Aleksandru za to potrebna finansijska pomoć.

Kako se još prikupljaju sportski rekviziti, vreme i mesto aukcije će uskoro biti objavljeni. Svaki primerak kolekcionarske opreme namenjen aukciji biće predstavljen na Fejsbuk stranici Sport juga.

Osim ove aukcije, svi koji žele mogu pomoći i slanjem SMS-a sa sadržajem 499 na 3030, a novac se može uplatiti i na račune Fondacije “Budi human”.

Dresovi Mitrovića, Majstorovića, Atanasijevića, Jovanovića...

Osim kapitena košarkaša Srbije Teodosića i Mitrovića, koji se trenutno nalazi na Svetskom prvenstvu u Rusiji, za sada su od kolekcionara i samih sportista prikupljeni dresovi odbojkaša Aleksandra Atanasijevića i Stefane Veljković, te svetskog prvaka u basketu Dejana Majstorovića.

Od košarkaša tu je i dres kapitena Partizana Novice Veličkovića, kao i dres Real Madrida, koji je poslao 14-godišnji Nišlija Pavle Stošić, koji nastupa za kraljevski klub.

Rukomet predstavlja dres nacionalnog tima Srbije, koji su potpisali sve reprezentativci, a koji je nosio Stevan Sretenović, igrač niškog Železničara, ali i stara “odora” Srba, koju je nosio Nedeljko Jovanović. Od futsalera tu je dres ruske ekipe Tjumen, koji nosi Nišlija Mladen Kocić - Cipi, inače reprezentativac Srbije.

Što se tiče “najvažnije sporedne stvari na svetu”, Nišlije će moći da licitiraju za dresove povremenog reprezentativca Srbije Nikole Stojiljkovića iz portugalske Brage, kao i Nišlije Radeta Dugalića, koji igra za ruskog premijerligaša Tosno. Dres Radničkog, koji je tokom jesenjeg dela ovogodišnje Superlige nosio golman Nemanja Krznarić, a koji su potpisali svi prvotimci niškog kluba, takođe će biti na raspolaganju.

Najviše je među ovom opremom one sa natpisom Jovanović, pa će tako kolekcionari moći da nabave reprezentativni dres Nišlije Aleksandra Jovanovića, sa kvalifikacija za Svetko prvenstvo 2018, njegov dres iz kluba Arhus, u kome je minule sezone briljirao, kao i njegove nove golmanske rukavice.