XS
SM
MD
LG

Večiti u nedelju u Makišu za Kup Srbije

Klupska polusezona u srpskom ragbiju 13 završava se duplim programom u nedelju 17. juna na terenu Nastavnog centra  u Makišu. Trenutno četiri najbolja domaća kluba odmeriće direktno snage, uz centralni meč koji u finalu Kupa Srbije (18.00) igraju beogradski večiti rivali – Crvena zvezda i Partizan.

Biće to već četvrti duel najvećih rivala u ovoj godini, odnosno drugi direktni za jedan od pehara u 2018. U za sada najboljoj sezoni u istoriji Zvezda je dobila sva tri prethodna ovogodišnja večita derbija, uključujući tu i onaj za Superkup Srbije u februarau – 42:26.

 

Crvena zvezda - Partizan

 

Tačnije crveno-beli su dobili sve svoje utakmice ove godine i imaju jasnu ambiciju da nastave nepobedivi niz i do drugog trofeja u Kupu u klupskoj istoriji. Partizan je upravo tim koji brani trofej iz prošle sezone kada su u finalu bili bolji od Dorćola.

Dorćolci su tada u polufinalu iznenadili Zvezdu, da bi potom večiti rivali odigrali tri naredna vezana finala, od kojih su pored Superkupa crveno-beli dobili finalni meč u nacionalnom šampionatu. Na drugojh strani Partizan je slavio u prvom finalu Balkan Super Lige.

Nesumnjivo u pitanju su ovom trenutku najbolje dve ekipe u zemlji, odnosno u regionu, te je zaočekivati da se one do kraja sezone bore direktno za ostale trofeje. Dakle nepoznanica nema između oviv rivala, a ne još manje manjka motiva u novom večitom derbiju.

 

Crvena zvezda - Partizan

 

Inače, biće to 23 ukupno ragbi večiti derbi. Crveno-beli za sada imaju 15 pobeda Partizan ima šest trijumfa, a jedna utakmica završena je nerešenim rezultatom.

U predigri večitog derbija takođe u Makišu (16.00) sastaju se Dorćol i Radnički iz Niša. U pitanju zaostali meč Super Lige Srbije u kojem se praktično rešava pitanje opstanka u eliti u narednoj sezoni.