XS
SM
MD
LG

Prvenac "orlova" protiv Nemaca

Taktovi "Marša na Drinu" uveli su nas u drugi meč drugog dana turnira grupe "4" Lige nacija. Kraj Ibra je sve bilo u znaku Srbije, navijači nisu izgubili veru i nadu posle poraza od Brazila, nošeni tom podrškom izabranici Nikole Grbića su krenuli u meč sa Nemcima. U postavi "orlova" od starta Luburić, Katić i Okolić, a dizač Nikola Jovović je u dresu reprezentacije nastupio jubilarni stoti put. Gosti su bolje počeli, par dobrih blokova nad Kovačevićem i za tili čas na semaforu je stajalo 5-2 za "pancere". Na tehničakom tajm autu bilo je 8-4 za izabranike selektora Đanija,a ponovo je prijem bio najveći problem u igri našeg tima. Do drugog tehničkog tajm auta u igri "orlova" se ništa nije promenilo, umesto Katića zaigrao je kapiten Ivović, ali su Nemci imali sigurnih 16-11. Pokušavao je selektor Grbić da pokrene svoj tim, u igru je ušao i drugi dizač Ivan Kostić, ali nije vredelo. Nemčka je iskoristila treću za konačnih 25-19 i vođstvo u meču.

 

Odbojkaši Srbije u pravom elementu - pobeda protiv "pancera"

 

Sasvim drugačije izdanje srpskog tima u nastavku. Bolji prijem doneo je raznovrsniji i bolji napad, probudili su se Kovačević i Ivović i na tehničkom tajm autu Srbija je vodila 8-6. Nedugo zatim, posle par odličnih odbrana, "orlovi" su duplirali prednost i naterali Đanija na prvi trenerski tajm aut. Nastavili su izabranici Nikole Grbića u istom ritmu, održavali prednost, na zadovoljstvo velikog broja gledalaca u sportskom hramu na desnoj obali Ibra. Pretili su još malo "panceri" ali na kraju ovog seta 25-21 za Srbiju i izjednačenje u meču.

Raširili su "orlovi" krila, u trećem setu od početka su bili u vođstvu, dobar servis, granitni blok i odličan napad, pogotovo Luburića omogućili su Srbiji četiri poena prednosti 13-9. Šansu ja u tim trenutcima pred kraljevačkom oublikom dobio i Petar Krsmanović čiji su servisi doneli našem timu vođstvo do 16-11 na drugom tehničkom tajm autu. I to nije bilo sve, naš tim je igrao sve bolje, onako kako to navijači i očekuju i člekao se samo poslednji poen u ovom delu igre. Srbija je stigla do osam set lopti, Dražen Luburić je zaslužio da baš on završio ovaj set 25-16.

 

Odlično izdanje Uroša Kovačevića protiv Nemačke

 

Andrea Đani, selektor Nemačke, u četvrtom setu je na teren poslao postavu koja je prethodni dan igrala protiv Italije. Na drugoj strani, Ivan Kostić je počeo na poziciji dizača, a upravo njegovim servisima Srbija je preokrenula rezultat i od 5-7, na tehnički tajm aut otišla sa minimalnim vođstvom. Posle predaha Srbija je ubacila u "petu brzinu", krenula je serija poena Luburića i Kovačevića, publika je već bila na nogama,a na semaforu je stajalo 15-9 za naš tim. U ovom setu blistao je Uroš Kovačević. Ono što mu protiv Brazila nije polazilo za rukom, sada je radio besprekorno i svoje Kraljevčane doveo u delirijum. As servis, kada je Hirša pogodio u telo, iako je nemački reprezentativac bio u dubokom autu posebno je propraćen ovacijama. Rezultat je u tom trenutku bio 21-12. Srbija je došla do deset set lopti za prvu pobedu u Ligi nacija. Blok Lisinca je doneo erupciju radosti, za konačnih 25-14 i 3-1. Već večeras, na završetku takmičenja ove grupe, sledi novi šlager i duel Srbije i Italije.

SRBIJA - NEMAČKA 3 - 1 (19-25, 25-21, 25-16, 25-14)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 2500 Sudije: V. Marošek (Poljska), n. Šaban (Egipat)

SRBIJA: Okolić 3, Kovačević 17, Katić 1, Krsmanović 2, Ivović 12, Jovović 2, Mijailović, Atanasijević, Luburić 21, Majstorović (libero 1), Podraščanin, Rosić (libero 2), Lisinac 8, Kostić 2 Selektor: N. Grbić

NEMAČKA: From 4, Krik 6, Šot 5, Rajhert, Zosenhajmer 10, Beme 7, Cenger (libero 1), Kampa 3, Hirš 5, Bakspoler, Cimerman, Gintor 3, Maleša 11, Bogačev (libero 2) Selektor: A. Đani