XS
SM
MD
LG

Šimanovčani pred meč plej-ofa protiv Bovlingstonsa

Bovling klub Metalac iz Šimanovaca, prvenstvo je završio na trećem mestu, i u četvrtini finala plej-ofa, 12. maja, igraće protiv somborskog Bovlingstonsa (četvrtoplasirani tim).

Đuro Perić, najstariji prvotimac Metalca, ujedno i čitave Lige, po običaju je optimista.

- Prvi deo sezone igrali smo podlično, te smo zasluženo bili na čelu tabele – ističe Đuro Perić – Na žalost, u drugom delu pojedini igrači su imali velikih zdravstvenih i drugih problema, što se odrazilo na konačan plasman. Ipak, moramo biti zadovoljni za trećim mestom posle ligaškog dela sezone. Idemo korak po korak, pa do finala. Domaći teren protiv tima iz Sombora ne bi trebalo da bude veće prednost, jer mislim da on i njima odgovara. Objektivno, trebalo bi da idemo dalje.

Danko Perić je jedan od najstandardnijih prvotimaca šimanovačkom kluba.

- Dokazali smo da imamo tim za sam vrh – kaže Danko Perić – Sami smo krivo đto u plej-of ulazimo „samo“ sa treće pozicije. I u proteklim godinama, kada je bilo najteže, nalazili smo dodatnu snagu. Pojedinačno, svi smo smo dobro igrali u prvenstvu i zato verujem da polufinale nije daleko.

Pobednik meča Metalac – Bovlingstons, izlazi na megdan u polufinalu (16. maj) drugoplasiranom timu iz lige Timsoftu. Konačno, u velikom finalu (19. maj), Fortuna iz Novog Sada, najubedljivija ekipa iz ligaškog dela, igraće u Bačkom Dušanovu protiv pobednika iz polufinala plej-ofa.

U svojoj prvoj takmičarskoj sezoni – 2013/2014. Metalac je u plej-of ušao sa druge pozicije, ali je okončao sa šampionskim peharom. Članovi jedinog kluba iz pećinačke opštine u saveznom rangu, nemaju ništa protiv da se istorija ponovi!

 

 

Bovling klub Metalac