XS
SM
MD
LG

Zvezdi derbi za Đurđevdan

Zvezdina sezona nepobediva sezona se nastavlja. Ragbisti aktuelnog šampiona Srbije i u trećem ovogodišnjem večitom derbiju savladali su Partizan sa 38:28 (18:6) i tako nastavili niz bez poraza u 2018.

Na svoju klupsku slavu Đurđevdan, crveno-beli su derbi 6. kola Super Lige Srbije na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima rešili praktično u prvom poluvremenu. Brzih 8:0 na sartu meča ispostavilo se da su bili ključni za novu, 15 pobedu u 22 večita derbija.

Crvena zvezda - Partizan

Zvezda je u prvih 40 minuta postigla ukupno do kraja četiri eseja, a primila samo jedan, tako da je u nastavku bolji Partizan mogao samo da ublaži novi, treći poraz u isto toliko mečeva u ovoj sezoni protiv najvećeg rivala. Istina, domaćin se približio u poslednjih 15 minuta na dostižnu razliku, ali preokreta nije bilo.

Crvena zvezda je tako i dalje poraza na oba fronta ove sezone – i u nacionalnom šampionatu i u regionalnog Balkan Super Ligi. Najviše ambicije crveno-beli naravno imaju i u Kupu Srbije.

Radnički Novi Beograd - Morava Gepardi

Za vikend je odigran i jedan meču Grupi B Prve lige Srbije u rgabiju 13. U 1. kolu nižeg ranga takmičenja Radnički Novi Beograd je na pomoćnom terenu FK Radničkog savladao Moravu Gepardi iz Leskovca sa 66:6 (28:6). Radnički je nakon poraza u Balkanskoj Super Ligi protiv Kadikoj Bikova, prošle nedelje u Istanbulu, ove nedelje imao dosta problema sa umorom a i povredama igrača, ali je ipak uspeo da ostvari više nego ubedljivu pobedu.

Takođe, proteklog vikenda nastavljeno je takmičenje i u Balkan Super Ligi. U istorijskoj utakmici, prvoj ikada međunarodnoj u Albaniji, domaća Tirana je izgubila od grčkih Atika Rajnosa sa 24:20. Meč je igran inače u okviru Grupe C u kojoj se još nalazi niški Radnički.