XS
SM
MD
LG

Ovog vikenda Niš grad derbija!

Kakav spektakl nas učekuje ovog vikenda u gradu kraj Nišave. Niš će ovog vikenda biti u znaku derbija, jer će dva najveća srpska kluba gostovati u našem gradu od petka do nedelje. Tom prilikom snage će sa crno-belima odmeriti rukometaši Železničara, dok će se sa crveno-belima nadmetati fudbaleri i ragbisti Radničkog.

Program kreće u petak, kada će u prvom kolu plej-of faze takmičenja u rukometnoj Superligi Železničar dočekati RK Partizan, drugoplasiranu ekipu u preliminarnoj fazi takmičenja. Ovog puta ekipe kreću od nule, a u plej-ofu zaigraće prve 4 ekipe sa vrha Superlige kao i dva predstavnika SEHA lige. Po dvokružnom sistemu takmičenja odigraće se 10 kola.

U taboru niškog kluba svesni su šta ih očekuje u narednom periodu:

Došli smo do onoga što smo priželjkivali još na početku takmičenja. Ispalo je čak i bolje nego što smo očekivali, jer smo mnogo ranije obezbedili taj plasman. Ova ekipa dobro funkcioniše duži vremenski period, mnogo je igrača koji rade sa mnom od početka i nemam nikakvih primedbi što se njih tiče. Spremni smo da se protiv svake ekipe borimo i da pobedimo.“ istakao je šef struke Železničara Josif Petković.

Foto: Rk Železničar 1949

Ipak, dodao je da u ovom trenutku ima određenih problema u unutrašnjosti kluba, gde je, kako kaže, zahtevao od određenih ljudi da mu obezbede normalno funkcionisanje i stabilnost u igračkom kadru, ali je čitavom atmosferom bio zadovoljan samo do kraja prethodne godine. Petković dodaje da je nezadovoljan periodom koji je nastupio od januara ove godine jer mu trenutna situacija ne garantuje da će dosadašnja ekipa ostati na okupu, i ukoliko ostane, da će igrači razmišljati jedino o postizanju pozitivnih rezultata a ne i o svojoj egzistenciji ili eventualnom samovoljnom odlasku iz kluba.

Igrači su, poput pravih profesionalaca, iz svog ugla govorili samo o utakmici koja ih očekuje sutra i istakli da će i ovog puta dati svoj maksimum i ići na pobedu.

„Žreb je ispao onako kako smo planirali, prvu utakmicu igramo kod kuće čime ćemo dobro otvoriti plej-of. Sutra izlazimo na teren da ispoštujemo dogovor iz svlačionice i da uzmemo bodove. Ekipa Partizana nikako nije za potcenjivanje, imaju dobre pojedince i ako rešimo zadatak u odbrani, i odigramo pametno bez tenzije, mislim da ne bi trebalo da bude većih problema.“ složili su se Đukić i Krsmančić.

Karte za ovaj meč već se uveliko prodaju na biletarnici hale „Čair“ a iz kluba kažu da je interesovanje veliko. Cene karata za tribine iznose 200 dinara dok je za parter potrebno izdvojiti 300 dinara.

10 .kolo SRLS Play Off
Metaloplastika 27 : 26 Železničar 1949
Vojvodina 20 : 19 Partizan
Dinamo 38 : 24 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 10 6 2 2 14
2 Železničar 1949 10 6 1 3 13
3 Partizan 10 6 0 4 12
4 Metaloplastika 10 5 0 5 10
5 Dinamo 10 5 0 5 10
6 Crvena zvezda 10 0 1 9 1