XS
SM
MD
LG

U Železničaru prezadovoljni dosadašnjim tokom sezone, sledi plej-of
Nakon završetka osnovnog dela Superlige, u kom je Železničar osvojio 39 od 44 boda i zauzeo sigurnu prvu poziciju, u niškom rukometnom klubu ističu da "sve što su uradili u proteklom periodu predstavlja senzacionalan uspeh, nezabeležen u novijoj istoriji srpskog sporta".
Trofej, liderska pozicija i dobar pobednički niz, sledi plej-of; foto: Vanja Keser

Od kluba koji je pre devet meseci postojao samo na papiru, do osvajača Kupa Srbije, lidera Superlige i ozbiljnog kandidata u borbi za titulu, plasman u regionalnu SEHA ligu i evropsko takmičenje, jednom rečju - "Želja".

U prethodnoj sezoni "Želja" je bio van sistema takmičenja Rukometnog saveza Srbije, u višemilionskim dugovima, bez igrača, lopti, opreme... U kancelariji kluba u Domu rukometa boravili samo popisivači inventara... - kažu u Železničaru.

U niškom klubu kažu da ovakav podvig "nezabeležen u novijoj istoriji srpskog sporta".

Uz pomoć sponzora, Grada i Sekretarijata za omladinu i sport Niša, a nakon izrađenog Unapred pripremljenog plana reorganizacije, klub je finansijski stabilizovan, a ekipa sastavljena bukvalno od „nule“ zauzela je prvo mesto u Superligi. Kao kruna svega urađenog, stigao je i trofej Kupa, sedmi u klupskoj istoriji, a najveća potvrda kvalitetnog rada ekipe pod komandom iskusnog trenerskog vuka Josifa Petkovića je poziv četvorici naših igrača u reprezentaciju Srbije za nedavni dvomeč sa selekcijom Nemačke, što se odavno nije desilo nekom klubu iz naše zemlje, a Železničaru nikada u istoriji - rekli su u klubu.

U niškom klubu smatraju da su opravdali poverenje Rukometnog saveza Srbije, čije je rukovodstvo, kažu u Železničaru, na čelu sa predsednikom Božidarom Đurkovićem, odlučilo da da niškom timu "vajld-kartu" jer "centri poput Niša rukometnu Srbiju mogu da učine samo boljom".

Smatramo da Rukometni klub Železničar predstavlja istinski spas za srpski klupski rukomet. Istovremeno, sve ono što je iza nas predstavlja samo postavljanje stubova za dalji napredak Železničara, kako na organizacionom, tako i na takmičarskom planu, a pre svega kada je u pitanju ulaganje u budućnost i mlađe kategorije - saopštavaju iz "Želje".

Sada sledi doigravanje za titulu u kom, pored Železničara, učestvuju i Vojvodina i pančevački Dinamo, učesnici SEHA lige, zatim Partizan, Crvena zvezda i Metaloplastika.

Pred nama je, po svim parametrima, najuzbudljiviji, najujednačeniji, pa čak i najkvalitetniji plej-of u poslednjih nekoliko godina. Železničar će, kao i u dosadašnjem delu sezone, bez velikih reči, korak po korak, ići na pobedu u svakoj utakmici - kažu u "Želji".

Plej-of počinje za vikend, a pvo kolo otvoriće "Želja" i Partizan u Nišu u petak, 20. aprila od 18:30 u hali "Čair".


10 .kolo SRLS Play Off
Metaloplastika 27 : 26 Železničar 1949
Vojvodina 20 : 19 Partizan
Dinamo 38 : 24 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 10 6 2 2 14
2 Železničar 1949 10 6 1 3 13
3 Partizan 10 6 0 4 12
4 Metaloplastika 10 5 0 5 10
5 Dinamo 10 5 0 5 10
6 Crvena zvezda 10 0 1 9 1