XS
SM
MD
LG

Mačva savladala Mladost iz Lučana

Poslednju utakmicu preliminarne faze takmičenja Super lige Srbije, Šapčani su iskoristili za revanš ekipi Mladosti iz Lučana, pa su važna tri boda izborili rezultatom 2:1 (0:0). Oba pogotka za Mačvu postigao je Miloš Adamović u 51. i 55. minutu, dok su gosti smanjili vođstvo Mačve pogotkom Aleksandra Pejovića u 61. minutu sureta.

Poslednjih nekoliko superligaških kola na domaćem terenu Šapčane je uglavnom pratila kiša, ali ni u poslednjem susretu pred plejaut kišovito vreme nije bilo prepreka da oko 1.000 posetilaca pruži podršku igračima Mačve sa tribina. Ljubitelji fudbala u Šapcu svesni su da je Mačva u poslednje tri godine, nizala samo uspehe. Plasman u elitni rang takmičenja nakon 65 godina i obezbeđeno polufinale Kup-a Srbije nakon 30 godina, doneli su mnogo razloga za radost. Zabeleženi porazi koji su sastavni deo svakog sportskog takmičenja, nisu uslovili manji broj publike, već naprotiv još jaču i veću podršku.

Predsednik FK „Mačva“ Ivica Kralj zadovoljan je postignutim rezultatima nakon 30 kola, s obzirom na činjenicu da je Mačva debitant u ligi. „Moram priznati da sam zadovoljan, realno možda smo zaslužili i koji bod više, ali kao klub koji debituje u superligaškom takmičenju i neiskustvo je u nekim situacijama činilo svoje. Sada kreće plejaut, svaka utakmica je kvalifikacija za dalje i sva pažnja je sada na tome. I ovom prilikom želim da se zahvalim šabačkoj publici, koja je i danas u ovim ne baš prijatnim uslovima za gledanje bila na tribinama, mi smo se odužili na najbolji način i pozivam ih da i u plejautu budu uz nas jer momci to sigurno zaslužuju. Napravili smo odličan rezultat i plasmanom u polufinale Kup-a Srbije, imamo želju da napravimo i korak više. Ekipa Mladosti nam je protivnik i u nastavku Kup takmičenja, videli smo i danas da su kvalitetna ekipa bez obzira što su igrali bez nekoliko standardnih igrača, pa ćemo videti šta donose utakmice koje nas očekuju“, rekao je Ivica Kralj.

Utakmicu u Šapcu danas je sa tribina pratio i direktor takmičenja Super lige Srbije Vladimir Bulatović. „U ovom delu takmičenja bilo je dosta sudijskih grešaka, koje su sastavni deo u takmičenju, međutim večita tema i problematika je to i klubovi uglavnom ističu da je to bilo presudno u plasmanu. Mislim da se vremenom dolazi do odnosa da se svi ponašamo profesionalno i da poštujemo našu ligu. Dosta klubova su oscilirali i menjali sliku na terenu, međutim nadam se da će u ovih preostalih sedam kola regularnost svima biti prioritet i onima koji učestvuju i onima koji ga vode. Većih problema nije bilo u tom pravcu i mislim da idemo ka onome što je neophodno, a to je da budemo potpuno regularni. Što se Mačve tiče, zadovoljstvo mi je da budem u Šapcu jer sam svedok jednog pravog fudbalskog ambijenta i da je Mačvi po svemu mesto u Super ligi i po organizaciji i po uslovima koji su stvoreni. Naravno, neophodno je još unaprediti uslove u klubovima i doći na nivo licenciranja koji će nam biti neophodan u narednom takmičenju i to će većini klubova biti problem. Mačva poseduje potencijal u svakom smislu i ovo je uvek bio fudbalski grad. Nepojmivo je na našim stadionima naći takav ambijent kao što je na Mačvi i na stadionima još nekoliko klubova, zato ovom klubu Super liga zaista i pripada“, rekao je nakon utakmice direktor takmičenja Super lige Srbije, Vladimir Bulatović.

Na konferenciji za novinare šef struke crveno-crnih Dragan Aničić je istakao  da je Mačva sa ovom pobedom ostvarila cilj da bude među prve četiri ekipe u plejautu. „Jako teška utakmica za nas u psihološkom smislu, jer od utakmice sa Napretkom nismo pobedili, a bili smo blizu. Sa ovom pobedom ispunili smo cilj da budemo u prve četiri ekipe u plejautu. Nije mi bilo drago što igramo sa ekipom Mladosti u ovom trenutku, jer znam kakav kvalitet poseduju bez obzira na to ko igra imaju jako širok roster dobrih igrača. Očekuje nas još susreta sa ovom ekipom i sigurno mogu reći da će publika imati priliku da uživa, jer kao što ste videli i u današnjoj utakmici, bilo je mnogo šansi na obe strane, pa i golova. U naredne tri utakmice publika će sigurno gledati kvalitetan fudbal. Moram da pohvalim moje momke jer imamo problem sa Gavrićem i Arsenijevićem koji praktično ne treniraju nekih 3-4 nedelje. Gavrić je danas odigrao 80 minuta pod injekcijama, a Arsenijević oko 30 minuta i zaista im čestitam na tome. Sa njima dvojicom bili bi znatno kvalitetniji i nadam se da će povrede ubrzo biti potpuno sanirane“, naglasio je Aničić. 

Pomoćni trener ekipe Mladosti, Goran Stanić kaže da iako su u ovu utakmicu ušli sa velikim hendikepom što se tiče igračkog kadra, to ne umanjuje pobedu Mačve. „Mislim da su se bolje snašli po ovako teškom terenu. Mi smo možda u prvom poluvremenu imali šansu preko Dimića, da je uspešno realizovana možda bi utakmica krenula u nekom drugom smeru, međutim Mačva je zasluženo pobedila i ja im na tome čestitam. Mislim da će biti još šanse da im se revanširamo“, rekao je Stanić. 

Mačva: Dušan Puletić (g), Filip Pejović (k), Nemanja Tošić, Lazar Ivić, Igor Ristivojević, Mladen Lazarević, Nenad Gavrić (Branislav Marković od 85.min), Nikola Milinković, Bojan Matić, Miloš Adamović (Filip Božić od 90.min) i Miodrag Gemović (Filip Arsenijević od 67.min).

Mladost: Zlatko Zečević (g), Stefan Jovanović, Slavko Marić (k), Aleksandar Pejović, Danko Kiković, Stefan Mihajović (Predrag Pavlović od 59.min), Stefan Dimić, Badara Bađi, Uroš Sinđić, Nikola Andrić i Stefan Golubović. Žuti kartoni: Stefan Dimić u 49.min.

Prvo kolo plejaut faze takmičenja Mačva igra u Šapcu, 14. aprila sa ekipom Borca iz Čačka. U drugom kolu, 21. aprila Šapčani gostuju FK „Bačka“. Treća utakmica plejauta igra se 25. aprila u Šapcu sa ekipom Rada, četvrta 29. aprila takođe u Šapcu sa Radnikom iz Surdulice. Peto kolo Mačva gostuje ekipi Mladosti 05. maja, dok će u okviru šestog kola, 12. maja Šapčani dočekati Javor –Matis iz Ivanjice. U poslednjem kolu plejauta, 19. maja, Mačva gostuje ekipi Zemuna.

pr Ana Acan


30 .kolo Superliga Srbije
Mačva 2 : 1 Mladost
Crvena zvezda 3 : 1 Zemun
Napredak 3 : 1 Radnički
Vojvodina 2 : 1 Rad
Voždovac 0 : 0 Čukarički
Spartak ŽK 3 : 1 Radnik
Javor Matis 2 : 1 Bačka
Partizan 5 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda (-2) 30 25 4 1 77
2 Partizan (-2) 30 20 7 3 65
3 Čukarički 30 14 9 7 51
4 Radnički 30 14 8 8 50
5 Spartak ŽK 30 14 7 9 49
6 Voždovac 30 13 8 9 47
7 Napredak 30 13 7 10 46
8 Vojvodina 30 12 8 10 44
9 Radnik 30 10 6 14 36
10 Mladost 30 9 8 13 35
11 Zemun 30 9 8 13 35
12 Mačva 30 9 4 17 31
13 Bačka 30 8 6 16 30
14 Javor Matis 30 7 4 19 25
15 Borac 30 6 5 19 23
16 Rad 30 6 3 21 21