XS
SM
MD
LG

Šesti Rizman kup u nedelju na Carevoj Ćupriji

Nova sezona u srpskom ragbiju 13 nastavlja se ovog vikenda šestim Rizman kupom koji se u nedelju 25. februara igra na stadionu FK BASK Arena na Carevoj Ćupriji u Beogradu (16.00). Nakon duela večitih rivala, Crvene zvezde i Partizana u Superkupu Srbije prošle nedelje, tradicionalna utakmica u čast legende svetskog ragbija Augustusa Gasa Rizmana biće poslednja uvertira pred start nacionalnog šampionata 4. marta.

Ovoga puta utakmica će biti iskorišćena kao deo priprema juniorske reprezentacije Srbije za Evropski šampionat koji se na leto održava u Beogradu. Najbolji mladi igrači Srbije biće podeljeni u dve ekipe – selekciju igrača starosti do 23 godine predvodiće kapiten reprezentacije Srbije Dalibor Vukanović (Tim Bev), dok će sa druge strane tim sastavljen od igrača do 20 godina starosti predvoditi generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije Slobodan Manak i trener Partizana Admir Hadžić (Tim Džon).

Veza Srbije i legendarnog Gasa Rizmana, je nejgov mlađi sin Džon koji je bivši selektor naše reprezentacije i nosi velike zasluge za obnavljanje ragbija 13 na ovim prostorima. Zbog toga ekipe u tradicionalnom Rizman kupu i nose imena Džona i njegovog starijeg brata Beva Rizmana, takođe značajnog imena u svetskom ragbiju 13.

Tim Džon je prošle seezone ostavio pobedu u uzbljudivoj završnici – 22:16, dok je pre dve godine tim Bev je slavio sa 42:40 (32:18), i tako se revanširao za poraz iz 2015. godine (30:10).