XS
SM
MD
LG

Intervju: Andrej Trnavac - kako sam pratio svoje snove

Da li su snovi ostvarivi ili su samo pusta maštanja. Ovo pitanje postavljaju mnogi a samo poneki pronađu odgovor.

- Pre devet godina, na utakmici protiv Juniora, kada niko nije hteo da stane između stativa, na gol je samouvereno stao jedan dečkić, motivisan savetom svoga dede, istaknutog reprezentativca Jugoslavije, Andrije Banjanina. Toga dana počeo je da sanja svoje snove čvrsto rešivši da snove jednog dana pretvori u najlepšu stvarnost. Sada već 19- godišnjak, prava momčina na golu crno belih, Andrej Trnavac, na ponos svoga dede, uspeo je da jedan deo snova dosanja. Onaj drugi deo, koji tek predstoji, juniorski reprezentativac Srbije, sigurno će dosanjati, jer onaj koji sanja i nešto čvrsto želi da ostvari, to će sigurno i uspeti.
"Karijeru sam počeo u SC Voždovac, kao desetogodišnjak. Nisam imao ideju da li ću biti igrač ili golman. Na odluku da stanem među stative uticao je moj deda, Andrija Banjanin, kome svakako dugujem  mnogo toga, pogotovo na početku bavljenja rukometom – ovom divnom porukom, razgovor za sajt SRLS započinje, mladi i talentovani golman Partizana, Andrej Trnavac.
"Prvo sam bio igrač a onda slučajno na jednoj utakmici nismo imali golmana, stao sam na gol i tu sam i dan danas i ostaću do kraja rukometne karijere".
 

Foto super.rss.org.rs

Protekli derbi protiv lidera superligaškog karavana, ekipe RK Železničar 1949, koji su crno beli nakon velike borbe rešili u svoju koristi i na taj način učvrstili drugu poziciju na tabeli, kao i šansu za plasman u doigravanje, pored izvrsnih odbrana Dejana Milosavljeva, obeležio je i mladi Trnavac.
Kako ste videli protekli derbi?

- "Bila je to izuzetno važna utakmica za moju ekipu jer nam je pobeda donosila mnogo toga. Pored dva boda sa kojim optimistički gledamo na plasman u doigravanje, pobeda nam mnogo znači u smislu samopouzdanja i motivacije da nastavimo sa velikim radom i u narednom periodu. Derbi je doneo čvrstu, rezultatski neizvesnu igru. Spremali smo se cele nedelje za ovu utakmicu, dobro smo skenirali igru nišlija, pogotovo  bekove na kojima se zasniva njihova igra. Odigrali smo odlično u odbrani, u napadu ne baš sjajno, ali je granitna odbrana, uz odličan utisak nas golmana, naročito Milosavljeva, bila dovoljna za veliki i značajan trijumf. Za utakmicu smo se posebno spremali i mi golmani, gledali snimke igara protivnika, tako da naše odbrane nisu slučajnost već rezultat jedne izvrsne pripreme".
U drugom poluvremenu načinili ste za kratko vreme veliko čudo, odbranivši dva sedmerca i dva zicera"
- I na ovoj utakmici, kao i na predhodnim, trener Nenad Maksić, koji me je pre dve godine priključio prvom timu, dao mi je priliku da branim sedmerac. Uvek sam spremam da iskoristim poverenje trenera i tu vidim svoju šansu. Znao sam, kod prvog sedmerac gde šutira protivnički igrač i uspešno reagovao. Sledi odbranjeni zicer koji mi je zajedno sa aplauzima publike i podrškom saigrača, podigao adrenalin do maksimuma i u takvoj atmosferi odbranio sam i drugi sedmerac, ovoga puta Krsmančiću a nakon toga i njegov šut sa šest metara. Bilo je prelepo. Sve to predstavlja veliki motiv da nastavim sa predanim radom u narednom periodu" - skromno će Andrej.
Na golu crno belih ove sezone dva mlada golmana?
- "Izuzetna čast mi je što sam ove sezone na golu Partizana u tandemu sa seniorskim reprezentativcem, Dejanom Milosavljevim. Iako je mlad, ima potrebno iskustvo i od njega mogu mnogo toga da naučim. Dosta mi pomaže, daje korisne savete. Odlično se slažemo kako na terenu tako i van njega".
Ambicije...
- U narednom periodu da se izborim za status juniorskog reprezentativca Srbije, obzirom da moju generaciju u julu mesecu očekuje Evropsko juniorsko prvenstvo u Sloveniji. Nadam se da ćemo na prestojećem prvestvu dokazati da smo kvalitetna generacija, obzirom da na predhodnim takmičenjima nismo prošli baš dobro. Naravno da su dalje ambicije vezane za prvi tim Partizana, kao i one najviše, za seniorsku reprezentaciju  i odlazak u dobar inostrani klub".
Uzori..
"Ima zaista dosta dobrih golmana u Ligi šampiona koju redovno pratim a i nedavno završeno Evropsko prvenstvo obeležili su sjajni golmani. Za mene je broj jedan Teri Omeje i želeo bih jednom dana da budem uspešan kao on što je u svojoj dugogodišnjoj vrhunskoj karijeri".
Vi ste skoro sasvim slučajno stali na gol... Poruka nekim novim klincima i klincezama !
"Deco bavite se sportom. Budite uporni i nemojte nikada da odustajete. Pratite svoje snove. Oni su jedini pravi putokaz u životu i odvešće vas na sva ona mesta o kojima ste samo sanjali" - nema dileme,ovaj skroni, lepo vaspitani, uspešan student Fakulteta za sport Univerziteta Union.
"Ti misliš: more su samo lađe i samo daleka putovanja. More je kad čovek u sebi nađe mudrost kako se budan sanja i kad su dani slani i sivi. Mudrost kako se sasvim živi" – reče jednom Miroslav Antić.