XS
SM
MD
LG

RK Žitorađa počeo pripreme, cilj Super B liga!

Muški rukometni klub “Žitorađa” juče je počeo pripreme za prolećni deo sezone u Prvoj ligi Istok. Na prvoj prozivci, pored članova uprave i trenera Bojana Prolovića, pojavili su se i nosioci igre u prethodnoj polusezoni. Kostur ekipe je ostao nepromenjen a sem povratnika Ognjena Mrdakovića novih lica nema. Prvom timu je priključeno nekoliko mlađih igrača iz generacije ”2003.”. Dolasci uklub zavisiće od odlazaka, a za sada je u opticaju da samo jedan igrač napusti trenutno lidera Prve lige Istok.

Foto: Pres Company

Trener Prolović i sportski direktor Miomir Maljević rekli su igračima da je prioritet u drugom delu prvenstva- plasman u Super B ligu i adaptacija mladih igrača na seniorski rukomet. Takođe, Maljević je prvotimcima preneo da ih prva provera očekuje naredne nedelje kada na turniru u Žitorađi, koji organizuje Sportski savez, dolaze tri superligaške ekipe: Planinka, Dubočica i Topličanin. Biće to prvi test izabranicima Bojana Prolovića i pokazatelj gde se ekipa nalazi u ovom trenutku.
- Nadam se pre svega kontinuitetu u radu, što nismo imali prošle polusezone, zbog povreda. Nadam se da će svi nastaviti da se odazivaju u velikom broju treninzima kao što je to bio slučaj večeras, što se tiče i starijih i mlađih. Bitno je da uz starije igrače ostanu i mlađi, da oni stiču svoju zagarantovanu minutažu tokom cele polusezone. Veliki deo posla smo završili u prvom delu, imamo lakši raspored, sve te favorite dočekujemo kod kuće. Ono što me raduje je što je klub posle dužeg vremena stabilan – kaže Miroslav Mitić, kapiten tima.