XS
SM
MD
LG
29.01.2018 Administrator 553

Radnički 1964 organizovao Svetosavski turnir

SPD RK Radnički 1964 je u nedelju 28. januara organizovao „Svetosavski turnir“ u hali „Jezero“ u Kragujevcu  i time pokazao i dokazao intenciju kluba da ovaj trofejni sport približi deci školskog uzrasta i da u budućnosti iz svojih redova stvara nove šampione. Čelnici kluba su odlučni u nameri da ovaj turnir preraste u tradicionalni i tako podignu Radnički i grad Kragujevac na pijedestal na rukometnoj mapi Srbije.

Učešće na turniru je uzelo 16 ekipa takmičeći se u dve kategorije – mini rukometu i „Ligi mlađih kategorija“-2005.to godište. U sjajnoj atmosferi, fer i korektnoj borbi viđeno je mnogo dobrih utakmica, atraktivnih poteza,kao i veći broj mladih rukometaša i rukometašica koji su pokazali izuzetan talenat i osećaj za igru i na koje će rukomet računati u bliskoj budućnosti.

Otvarajući turnir, kapiten Radničkog 1964 Jovan Bogićević je poželeo dobrodošlicu svim ekipama,fer i korektnu igru i dobar rezultat,kao i značaj ovakvih manifestacija za njihov dalji rukometni razvoj, naglasivši da će „Svetosavski turnir-Kragujevac“ postati njihovo stalno mesto okupljanja.

U prvom delu je odigran turnir u mini-rukometu u kome je učešće uzelo 9 ekipa : Jagodina 1, Jagodina 2, Vučko (S.Palanka), Lokosi (Lapovo), Omladinac (G.Milanovac), Sloga (Kraljevo) kao i 3 takmičarske ekipe Radnički 1964. Rezultat je bio u drugom planu a na kraju su svi učesnici dobili zlatne medalje, zahvalnice i lopte. Pobedio je rukomet, sportska atmosfera i druženje.

Utakmice u konkurenciji LMK-2005-to u muškoj i ženskoj konkurenciji su obeležile drugi deo turnira. Učešće su uzele 3 muške i 4 ženske selekcije a na ovim mečevima je viđena velika borba koja je obilovala pravom takmičarskom atmosferom i mnoštvom vrhunskih i atraktivnih poteza i akcija koje su izmamile salve aplauza u publici. Postignuti su sledeći rezultati :

Ž-12

Radnički 1964 – Metalac KV                       5-10 ( 2-5 )

Ž-12

Metalac AD – Radnički Svilajnac               10-16 ( 5-9 )

М-12

Radnički 1964 – Omladinac GM                  4-19 ( 1-10 )

Ž-12

3. Mesto : Radnički 1964 – Metalac AD      15-11 ( 11-5 )

М-12

Sloga KV – Омладинац ГМ                        10-20 ( 2-11 )

Ž-12

1. Mesto : Metalac KV- Radnički SV            4-7 ( 2-4 )

М-12

Radnički 1964 – Sloga KV                           15-16 ( 9-11 )

 

Nakon završetka takmičenja uručeni su pehari i zahvalnice. Pobednik turnira u muškoj konkurenciji je ekipa Omladinac GM, drugo mesto je zauzela ekipa Sloge iz Kraljeva a treće Radnički 1964. U ženskoj konkurenciji laskavu titulu pobednika je osvojila ekipa Radnički Svilajnac, druge su bile rukometašice Metalca iz Kraljeva, dok je treće mesto zauzela ekipa Radnički 1964, a pehar i priznanje je uručen i 4-to plasiranoj ekipi Metalac AD.

Svoje viđenje turnira i onoga šta RK Radnički 1964 radi u popularizaciji rukometa izneo je profesor Milan Petronijević, koordinator za mini-rukomet u Rukometnom savezu Srbije :

- Drago mi je da sam ispred Rukometnog saveza Srbije prisutan na Svetosavskom turniru koji organizuje  RK Radnički 1964, koji između ostalog daje veliki doprinos u popularizaciji rukometa kroz projekat rukometne škole, koju organizuje i RSS kroz saradnju sa međunarodnom federacijom, tim pre što populariše na najbolji mogući način svoju rukometnu školu kad su u pitanju najmlađi, deca školskog uzrasta od 1-4-og razreda, koja je još i besplatna a time i dostupna svoj deci. RK Radnički 1964 je dao ogroman doprinos u popularizaciji rukometnog sporta kroz organizaciju ne samo škole, već i velikog broja aktivnosti i drago mi je što smo imali priliku i danas da se u to uverimo.

Sledeće rukometno druženje na ovakvom vidu turnira je zakazano za Svetog Savu naredne godine.