XS
SM
MD
LG

Strijelci bez municije u Doboju

Sunčano i prijatno subotnje popodne nije izmamilo brojne gledaoce na dobojsku utakmicu. Kao da su predosjećali da neće biti previše fudbala u komšijskom derbiju.

Detalj pred početak meča / foto: FK Tekstilac Kort

Dobojlije su eventualnim trijumfom mogli razmišljati o plasmanu u mini Ligu za prvaka, gosti su taj plasman već ostvarili.

Prvo uzbuđenje viđeno je u 16. minutu kada je Selmir Mahmutović jurišao ka golu gostiju, u jednom duelu je pao, pa su svi očekivali da će arbitar dosuditi kazneni udarac, a on je samo odmahnuo rukom. U 29. minutu Dervenćani su mogli do prednosti kada je Marko Rastović zahvatio loptu glavom, a Nenad Đukić sprečio da ona završi u golu. U 80. minutu, tek, novo uzbuđenje. Najzreliju priliku na utakmici imao je Mahmutović kada se našao oči u oči sa Dejanom Plisnićem. Prvi strelac Prve lige RS poslao je loptu pored gola, a on i čuvar mreže gostiju pali su jedan preko drugog i tako je prokockana kolosalna prilika.
Kada su u poslednjim trenucima utakmice domaći fudbaleri krenuli na sve ili ništa, zatajila je odbrana Dobojlija, Saša Stijepić je došao do lopte i pozicije da kući ponese ceo plen, našao se potpuno sam ispred Miroslava Lukanovića, ali je čuvar mreže „crveno-belih” zaustavio njegov udarac. U najkraćem, od klubova svetle tradicije očekivalo se daleko više. Ovim bodom, dabome, gosti su daleko zadovoljniji.

SLOGA - TEKSTILAC KORT 0:0

Stadion: "Luke" u Doboju.
Gledalaca: 200.
Sudija: Mladen Mirić (Bijeljina).
Žuti kartoni: Janković, Mahmutović, Hadžikadunić, Čebić (Sloga Doboj), Komlenović (Tekstilac Kort).

SLOGA: Lukanović, Janković, Đukić, Mahmutović, Hadžikadunić, J. Lukić (od 72. min. Jupić, Bećarević, Todić, Čebić, Radovanović, Vehabović (od 64. min. B. Lukić). Trener: Mitar Lukić.

TEKSTILAC KORT: Plisnić, Rastović (od 61. min. Jandrić), Jolović, Kovač, Đuričić, Kremenović, Stijepić, Susaković (od 87. min. Đekić), Ćorić, Komlenović, Gatarić. Trener: Zoran Dragišić.

Igrač utakmice: Dragan Jolović (Tekstilac Kort).