XS
SM
MD
LG

Boks u Aranđelovcu ponovo takmičarski oživeo

Višegodišnja kriza u srpskom boksu uticala je da se i mnogi bokserski centri u Srbiji gotovo ugase i da ova plemenita veština završi na marginama interesovanja javnosti i rezultata. Aranđelovac svakako niije imao veliko boksersko ime ko je bi bilo upamćeno u širim okvirima ali je ovaj sport živeo u gradu pod Bukuljom u godinama iza nas. Kao i mnogi drugi sportovi opstajao je zahvaljujući , pre svega angažovanju nekoliko entuzijasta. U poslednjoj deceniji gotovo je i zamro ali je u par zadnjih meseci ponovo oživeo , ponovo zahvaljujući , angažovanju , manje ili više , iste grupe ljudi , koji boksu ne dozoljavaju da potpuno nestane.

Profesor fizičkog vaspitanja , Milija Ilić , okupio je neke nove mladiće , vredno sa njima radio i trenirao , nekoliko meseci i kao plod takvog angažovanja stigli su i prvi rezultati sa nedavno održanom Prvenstvu Beograda u olimpijskom stilu boksa u muškoj konkurenciji , koje je u zemunskoj hali Pinki , 18 i 19.06.2016.godine okupio veliki broj takmičara.

Članovi Bokserskog Kluba "Šumadija" iz Aranđelovca

U mlađim uzrasnim kategorijama viđene su najzanimljivije borbe , a bokseri aranđelovačkog kluba „Šumadija“ osvojili su čak 6 odličja od kojih po 2 zlata , srebra i bronze. U konkurenciji školaraca prvo mesto osvojio je Vuk Čubrić koji je nastupio u velter kategoriji , do 68 kilograma. On je u finalu savladao Savića iz Omladinca rezultatom 0:3.

U juniorskoj konkurenciji u srednoj kategoriji ( do 75 kilograma) u finalnom meču sastali su se dva boksera Šumadije , a zlato je pripalo Milanu Vojinoviću koji je sa maksimalnih 3:0 savladao svog sugrađanina Savu Kosanića kome je pripalo srebro.

Odličja za svoj klub , i to bronzana , osvojili su i Martin Pendić u srednjoj kategoriji (do 75 kilograma) i Stevan Stevanović u velter kategoriji za mlade.

Dva zlata za aranđelovački boks Milan Vojinović i Vuk Čubrić

Uručena su i priznanja za najbolje pojednince o čemu je odluku doneo stručni žiri koji su činili Predsednik Bokserskog Saveza Beograda Božidar Tadić i Zoran Manojlović bivši selektor i reprezentativac Srbije. Za najboljeg boksera na pojedinačnom Prvenstvu Beograda u uzrastu školaraca proglašen je Nemanja Ranković , član BK „Zemun“ . Priznanje za najboljeg juniora pripalo je Kristijanu Milanoviću članu BK „Goša“ iz Smederevske Palanke a najbolji senior je Đorđe Bujišić iz BK „Braća Ribać“.