XS
SM
MD
LG

ŽOK Klek stao na korak do Super lige

Sačuvale su Užičanke status Super ligaša, pošto su i u trećoj utakmici „baraž” serije za popunu elite, savladale Klek Srbijašume. U lepom ambijentu užičkog „Velikog parka”, Jedinstvo je trijumfovalo rezultatom 3:0. Najzanimljivije je bilo u drugom setu, u kojem su Klečanke povele sa 8:3, potom i sa 15:9. Nisu se predavale domaće odbojkašice, pa su predvođene kapitenom Vesnom Tomašević Petrić i Aleksandrom Milosavljević, u samoj završnici stigle do izjednačenja 20:20.

uzice-klek-1-800x340

Usledila su još dva izjednačenja (23:23) kada je Aleksandra Milosavljević sjajno servirala, a Danijela Džaković postigla poen. Blok Anice Kutlešić odneo je prevagu i doneo vođstvo od 2:0 u setovima.

Građevinska kuća 3D

Nisu se gošće predavale ni u trećoj deonici. Pokušavale su da „vrate izgubljeno“, ali su Užičanke smirenom igrom utakmicu privele kraju za konačno slavlje i opstanak u Super ligi. Na drugoj strani velika tuga. Povratak u elitni rang ostaje zadatak Klečankama za sledeću sezonu.

Jedinstvo (Užice) – Klek Srbijašume 3:0 (25:19, 25:23, 25:19)

Dvorana: „Veliki Park”. Gledalaca: 400. Sudije: Đorđe Zelenović (Kraljevo) i Dejan Rogić (Beograd). Trajanje meča: 79 minuta. Rezultat u seriji: 3:0.

JEDINSTVO: Kraković 2, V. Tomašević-Petrić 18, Kutlešić 14, Džaković 19, Tošić 2, Milosavljević 6, Todorović (libero), Krpović, Glišović 2, Borčić, M. Tomašević, Nenadić. Trener: Svetlana Ilić.

KLEK SRBIJAŠUME: Džamić 3, Bogdanović 6, Deurić 4, Frajtović 1, Spasojević 9, Stanojević 11, Dapčević (libero), Smiljanić (libero), Radišić, Bolozan 2, Perović 1, Milekić. Trener: Milorad Kijac.