XS
SM
MD
LG

Ko će pored "romantičara" direktno u elitu, a ko u baraž, odgovor će dati narednih sedam kola plej-ofa

Foto: Prva liga Srbije

Za vikend startuju doigravanja u Mozzart Bet Prvoj ligi. Osam najboljih ekipa tokom narednih sedam kola odrediće konačan raspored kad je u pitanju direktan plasman i kandidate za baraž.

OFK Beograd je na zimsku pauzu otišao sa 17 bodova viška, koja se promenljivim partijama istopila na deset. Pored bodovne prednosti, imaće bolju startnu poziciju i četiri domaćinstva. U subotu će ugostiti Jedinstvo i ukoliko savladaju najbližeg pratioca odagnaće sve sumnje, ako ih uopšte ima. Ako se to desi, poslednji meč sa Mitrovčanima 25. maja, protekao bi u svečarskom raspoloženju.

Jedinstvo je obeležilo proleće i zahvaljujući mladom stručnjaku Radovanoviću, koji je dosta radio na taktici i sve podredio rezultatu. Na ruku im ide raspored, posle derbija na Karaburmi, sa Inđijom, Tekstilcem, Smedervom 1924 i Mačvom igraće na stadionu “Dragan Džajić”.

Inđija je mogla bolje, naročito pored pruge i promenljivi rezultati uticali su da nemaju veću zalihu. Prva četiri kola su ključna, na startu dolazi uzdrmani Tekstilac, zatim slede dva gostovanja na Ubu i Karaburmi i dočekuju Smedervo 1924.

Tekstilac i Smederevo se nalaze na deobi četvrtog i petog mesta. Novajlije su plasmanom u osam najboljih cilj ispunili, naročito su prijatno iznenadili “krojači” i da u završnici nisu popustili bili bi uz bok vodećeg. Prema rasporedu nakon Inđije, ugostiće OFK Beograd, gostuju na Ubu i dočekuju Radnički i “grafose”. Smederevci ponovo dočekuju Mitrovčane, sledi gostovanje u Beogradu, dočekuju Mačvu i odlaze u Inđiju.

Ostali učesnici plej-ofa, Mačva, RFK Grafičar i Radnički teško će da konkurišu za plasman u elitu. Navedene ekipe imale su uspone i padove, kad je bilo najpotrbnije, u finišu sezone, bili su pravi. Mačva će ponovo odmeriti snage sa RFK Grafičarom, sledi Radnički, ovog puta pored Save, odlaze u Smederevo, ugostiće lidera, odlaze na Ub, čekaju Inđiju i u poslednjem kolu putuju u Odžake. RFK Grafičar nakon Šapca, dočekuje Smederevo, odlazi u Mitrovicu, biće domaćin Jedinstvu, odlazi u Odžake , sledi veliki beogradski okršaj i poslednji rival je Inđija. Radnički sa osme pozicije očekuju četiri teška gostovanja, prvo je u Smederevu, zatim u Odžacima, Inđiji i u poslednjem kolu dočekuje Ubljane. U prva dva kola biće domaćini Mačvi i RFK Grafičaru.


Smederevo 1924 : Mačva
Radnički (SM) : RFK Grafičar
OFK Beograd : Inđija Toyo Tires
Jedinstvo (Ub) : Tekstilac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 32 21 5 6 68
2 Inđija Toyo Tires 32 16 5 11 53
3 Jedinstvo (Ub) 32 15 7 10 52
4 Tekstilac 32 14 9 9 51
5 Smederevo 1924 32 13 12 7 51
6 Mačva 32 12 9 11 45
7 RFK Grafičar 32 12 9 11 45
8 Radnički (SM) 32 12 9 11 45