XS
SM
MD
LG

"Zebre" sa komšijama za potvrdu vrednosti, "kamiondžije" protiv tradicije, na oproštaju trenera Predraga Simića, Petrovčani bez šanse na novom Lagatoru

Prošle nedelje startovao je srpskoligaški Zapad i favoriti su opravdali očekivanja. Čačani su slavili u Vrelu, ali su domaćini bili toliko revoltirani suđenjem da su u jednom momentu najavljivali istupanje iz lige. FAP je lakše od očekivanog savladao Polet u Čačku, Sloga je minimalcem dobila Zlatibor, Takovo je pružio otpor favorizovanim Lozničanima. Omladinac je dobio Tutin u meču gde su pale teške reči između dve strane, Jošanica je uzela bod pored auto-puta, a za veliko iznenađenje pobrinuo se poslednja Sloga 33 savladavši mlad sastav Reala. Domaćini su bili uspešniji sa četiri pobede, gostima su pripala dva meča i postignuto je 14 golova, nedovoljno da se popravi prosek lige.

Vodeći Čačani su veliki favoriti protiv komšija iz Zablaće. “Zebre” se uspešno nose sa pritiskom i protiv motivisanog i ugroženog domaćina u Vrelu su kvalitet pretvorili u golove, mada je rival osuo drvlje i kamenje na račun delenja pravde. Omladinac je slavio minimalcem nad Tutinom, mada je varničilo van terena. Gosti odlaze pored Morave rasterećeni, nemaju šta da izgube i peto mesto im daje mogućnost da se prikažu u pozitivnom svetlu.

FAP u derbiju igra na “Parku pećina” i pored tri boda, želi da sruši neugodnu tradiciju (10 utakmica - sedam pobeda Valjevaca). U odnosu na ranije okršaje “kamiondžije” su u boljoj situaciji, imaju kvalitetniji sastav i uporni su pratioci vodećih Čačana. Lakše od očekivanog su dobili Polet, uprkos velikoj podršci Čačana na stadionu Borca 1926. Valjevci su se u Požarevcu predstavili u dobrom svetlu, igrali čvrsto, do noge, kontrolisali događaje na terenu, u nastavku trener Simić je uveo dva iskusnija igrača i na kraju su poraženi sa “bele tačke”. Treneru Predrag Simić je zimus izrazio nezadovoljstvo klubskom politikom i odrađenim prelaznim rokom. Nezadovoljan postojećom situacijom najavio je da će utakmica protiv FAP-a biti poslednja na klupi Valjevaca, koji će biti oslabljeni bez bonusa Aškovića i Kačarevića i Panića.

Dva davljenika, Tutin i Takovo, dele 12. i 13. mesto (16 bodova) i pred akterima je veliki ulog. Domaćin je imao neprijatno gostovanje u Čačku i pored poraza pale su teške reči i ostala je jedna mučna slika. Imali su organizacionih problema, trener Jovanović je kasnije došao na kormilo, imaju ograničen roster i izostanak Kecapa i Hota biće veliki hendikep u meču sa Milanovčanima. Takovo ima bolji sastav nego jesenas, pojačani iz Javor Matisa dobro su se držali sa Lozničanima i u finišu primili gol za novi remi.

Na novom Lagatoru gostuje poslednja Sloga 33, bez šanse da iznenade motivisanog domaćina. Iznenadili su na startu mladu ekipu Reala, u otvorenoj igri, domaćin je izmenama podigao nivo igre i nakon pogođene stative, Avdić je u 80. minutu efektinim golom matirao goste iz Podunavaca.

Real ima popravni u duelu sa OFK Mihailovcem, nakon neplaniranog poraza u Petrovcu. Mihailovčani su neplanirano odigrali nerešeno sa Jošanicom. Najbolji igrač Kuzmanović je podbacio i falili su njegovi golovi, a gostima zameraju na odugovlačenju sa igrom. O Realu imaju visoko mišljenje, naročito cene defanzivca Dukića, znaju da teže posedu, žele da se pitaju, što je retka osobina u ovom rangu. Biće to duel neuspešnog domaćina (osam bodova) i rivala bez pobede na starani (tri boda).

Jošanica je odolela pored auto-puta i na jednom od najtežih gostovanja uzela bod. Bio je to, kako kažu, pravi fudbalski rat, taktičko nadmudrivanje u kome su rano poveli i ostaje žal za nedosuđenim jedanaestercem. Istakjao se vremešni Ferizović, koji je uštopovao špica domaćih Kuzmanovića. Ugostiće kvalitetan sastav iz Požege, koji bolje partije pruža na strani (16 bodova). Dobro su ušli u meč sa Zlatiborom i od 3-4 prilike jednu pretvorili u gol (strelac Vukčević). Kažu da će to biti jedno od najtežih gostovanja, zbog specifičnog podnevlja, atmosfere...

Na Švajcariji igraju Zlatibor i Mladi radnik. “Beli” su na kraju jeseni poraženi i tako su nastavili u Požegi. Imaju snažan i visok tim, sa kompaktim srednjim redom i ubojitim špicem Jovanićem, koji se vraća posle suspenzije. Požarevljani su se namučili da bi stigli do bodova protiv stabinih i jakih Valjevaca i zahvaljujući najboljem strelcu lige Jankoviću uzeli “sa kreča”tri boda. Biće jači za Petrovića i Miloradovića.

U nedelju se kolo zatvara susretom između Vrelo sporta i Poleta. Oba rivala su poražena, domaćin očekivano od lidera, mada su kivni na sudijsku trojku i smatraju da su oštećeni za nedosuđene kaznene udarce. Polet je lakše od očekivanog položio oružje u meču sa jakim “kamiondžijama”. Polet se još traži i na treneru Dragiši Žuniću je da brzo konsoliduje tim i potvrde rezultatima velika ulaganja. Domaćin ima tri poraza na svom stadionu, dok su gosti neuspešni na strani (tri boda).


Polet (Lj) : Real
Jošanica 2 : 2 Loznica
Zlatibor : Tutin
Budućnost Krušik 2014 1 : 1 Borac 1926
FAP : Vrelo Sport
Mladi radnik 1926 4 : 2 Omladinac (Z)
Sloga (P) 3 : 0 Takovo
OFK Mihajlovac : Sloga 33
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 1926 24 20 2 2 62
2 FAP 23 18 2 3 56
3 Sloga (P) 24 13 4 7 43
4 Loznica 24 10 8 6 38
5 Real 23 10 4 9 34
6 Budućnost Krušik 2014 24 8 9 7 33
7 Polet (Lj) 23 10 1 12 31
8 Mladi radnik 1926 24 7 9 8 30
9 Omladinac (Z) 24 8 6 10 30
10 Takovo 24 8 5 11 29
11 Zlatibor 23 7 5 11 26
12 Jošanica 24 5 9 10 24
13 Tutin 23 6 6 11 24
14 Sloga 33 23 6 5 12 23
15 Vrelo Sport 23 5 6 12 21
16 OFK Mihajlovac 23 4 5 14 17