XS
SM
MD
LG

Sutra jubilarni 25. međunarodni džudo turnir u Bečeju

Sa lanjskog džudo turnira u Bečeju - foto: V. Jankov

Džudo klub Mladost iz Bečeja lane je obeležio pola veka postojanja i uspešnog rada, a sutra će organizovati jubilarni 25. Međunarodni džudo turnir za mlađi uzrast. Istovremeno, održaće se i 15. Memorijal "Željko Nikolić" u pionirskoj konkurenciji za takmičare u kategoriji do 65 kilograma u kojoj se svojevremeno takmičio prerano nastradali mladi bečejski džudista.

- Okupićemo džudo mladost Srbije i regiona, jer će se na tatamiju boriti oko 400 takmičara iz 40 klubova Bosne i Hercegovine, Mađarske, Moldavije, Rumunije, Slovačke, Crne Gore, Hrvatske i, naravno, Srbije. Takmičenje se održava u poletarskoj, pionirskoj i kadetskoj konkurenciji. Bez obzira što su u pitanju mladi takmičari, atraktivnost džudo sporta neće izostati i ljubitelji sporta će istinski uživati. Biće to još jedna potvrda da ne treba da brinemo za budućnost našeg sporta, veli durektor turnira Milorad Lončarević.

Ceremonijal svečanog otvaranja u prisustvu pojedinih legendi džudoa u Srbiji predviđen je za 10,45 sati, a petnaestak minuta kasnije počeće prve eliminacione borbe u sportskoj dvorani OSC "Đorđe Prein Badža". Sveukupni ekipni pobednik biće nagrađen velikim peharom, a manje će dobiti najuspešnije ženske i muške ekipe u svakoj uzrasnoj kategoriji. Kada su pojedinci u pitanju, medaljama će biti nagrađeni najuspešniji u težinskim kategorijama. Porodica tragično nastradalog Željka Nikolića će, kao i svake godine, pobednika memorijalne kategorije do 66 kilograma u pionirskoj konkurenciji nagraditi peharom i sa 100 evra.

V. Jankov