XS
SM
MD
LG

Mia i Aleksandra vode u probrano društvo

Reprezentacije Srbije i Rumunije u trenutku žreba za plej of duel Bili Džin King Kupa

Plej of duel Bili Džin King Kupa ženskih teniskih reprezentacija Srbije i Rumunije na programu je petak i subotu u Kraljevu. Tim povodom je u pres centru nove sportske dvorane na desnoj obali Ibra obavljen žreb kome je prisustvovao veliki broj novinara, kao i čelnici dve federacije i naravno sami akteri događaja. U takmičenju koje ove godine slavi 60. rođendan, prvi put igrano 1963. godine i dugo nosilo ime FED Kup, Srbija i Rumunija će voditi borbi za ulazak među najbolje svetske reprezentacije. Naš nacionalni tim morao je da napravi jednu iuzmenu, umesto povređene Olge Danilović, timu je priključena Katasrina Kozarov, što je donelo i pomeranje oko prvog i drugog reketa na žrebu. Poziciju jedan dobila je Mia Ristić i ona će u petak od 14 časova za protivnicu imati Elenu Gabrijel Ruse.

Iskreno, jedva čekam da takmičenje počne. Spremna sam, znam koliko je veliki ulog, igramo za svoju zemlju, domaćini smo i nadam se gromoglasnoj podršci sa tribina. O protivnicama znam mnogo, ali nisam igrala protiv njih. Ovo takmičenje nije isto kao kada igrate na nekim turnirima, ovde je sve drugačije i ja sam optimista. Nadam se pobedi – uz prisutan osmeh naglasila je Mia Ristić.

Otvaraju takmičenje u Kraljevu - Mia Ristić i Elena Gabrijela Ruse

Naš reket broj dva u ovom plej of obračunu biće Aleksandra Krunić, naša najiskusnija teniserka, ali zbog povrede bez mnogo mečeva u ovoj godini.

Moja opravak ide jako dobro, spremna sam za ovaj duel. Za Srbiju se igra i na jednoj nozi i to je osećaj koji nosim sa sobom i želim da dam sve od sebe da napravimo željeni rezultat. Poznajem teniserke Rumunije, sa nekima sam igrala, znali smo ko će im biti prvi i drugi reket i tako smo se i spremale. Imamo šanse, Bili Džin King Kup je posebno takmičenje, veći je naboj i pritisak zbog toga što igrate za reprezentaciju, za zemlju... Sigurna sam da će biti dobri mečevi i očekujem da budemo uspešne. Pozivam i navijače da budu uz nas, potreban nam je vetar u leđa sa tribina – naglasila je Aleksandra Krunić.

Aleksandra Krunić i Žaklin Kristijan igraju drugi meč prvog dana ovog takmičenja

U subotu od 11 časova igraće se dueli Ristić-Kristijan i Krunić-Ruse, dok će u igri parova Srbiju predstavljati Katarina Kozarov i Natalija Stevanović. Protivnice će im biti Irina Bera i Monika Nikolesku.

Spremali smo se za ovaj važan meč. Znali smo ko će igrati za Rumuniju, tu nije bilo iznenađenja. Idemo na pobedu, uvažavamo rivala, ozbiljan su protivnik, ali mi imamo svoje adute, imamo odličnu atmosferu, domaćini smo i nema razloga da ne verujemo u pozitivan ishod ovog dvoboja – napomenuo je Dušan Vemić, selektor naše ženske teniske reprezentacije.

Odmah posle žreba naše reprezentativke su otišle na teren, poslednje pripreme za okršaj sa neugodnim i iskusnim Rumunkama.

Reprezentacija Srbije spremna za plej of duel sa Rumunijom

GOSTI OPTIMISTI

U taboru Rumunije ne skrivaju zadovoljstvo dočekom, gostoprimistvom, ali i samim žrebom. Imaju iskusniju ekipu i jedina briga im je bila ko će igrati za nas, zbog problema koje ima Olga Danilović.

Čekali smo sve do žreba i konalno saznali ko će biti prvi i drugi reket Srbije. Svesni smo snage rivala, ali i naših mogućnosti. Spremni smo i očekujem pobedu - napomenuo je Oria Tekau, selektor ženske teniske reprezentacije Rumunije.