XS
SM
MD
LG

Vodeće "bulke" u Dobanovcima, Zemun favorit protiv "orlova", Obrenovčani testiraju "studente"

Utakmicama desetog kola srpskoligaši iz glavnog grada ulaze u poslednju trećinu polusezone. Odigran je veliki broju utakmica ali još ništa nije definisano kako na vrhu, tako i na začelju. Proteklo kolo obeleženo je ubedljivim pobedama vodeće Zvezdare i Zemuna. Ušće i Teleoptik su remijima zaostali za korak iza vodećih, “Saobraćajci” nikako da “ubace” u veću brzinu, PKB i Torlak su nastavili da posrću, ekipa iz Kumodraža je doživela brodolom na Bulbudercu, Brodarac je ponovo izgubio, BASK je i dalje bez pobede, mladi “građevinari” su odoleli iskusnim Dobanovčanima. Dueli su protekli u znaku remija (najčešće rezultatom 1:1), beležimo dve pobede gostiju i jednu domaćina.

U okviru 10. kola u petak se igraju dva susreta na Novom Beogradu i kod hipodroma.

Ušće ne popušta i nastavljaju serija uspešnih rezultata. Pored Nebojšine kule bili su dominatni, imali više od igre, naročito u nastavku utakmice, ali su imali peh da autogolom Tatomirca odnesu samo bod. Brodarac, naredni rival, sve više tone a bodove na Starom sajmištu nemilice krčme, ovoga puta ovajdili su se “hemičari”. Domaćin je apsolutni favorit, pogotovu ako se zna da igrači sa Save na strani nisu uzeli ni bod.

BASK će ugostiti GSP Polet Dorćol i nadaju se prvoj pobedi u prvenstvu. Uspeli su da u Zemunelu osvoje bod i vežu četiri remija, ali bez pobede ne mogu napredovati na tabeli. Imaju problem sa realizacijom(pet golova), sporo se vraćaju u ritam, na pojedinim susretima nisu imali sreće, ali treba je zaslužiti. “Saobraćajci” su u krizi i odavno su bez pobede(na pet utakmica osvojili dva boda). Nezgodna su ekipa, imaju određeni kvalitet i ukoliko poprave realizaciju mogu se nadati povoljnom rezultatu.

Subota je rezervisana za mečeve u Dobanovcima, Bariču i Zemunu.

Budućnost dočekuje neporaženog lidera. Domaćin je iskusna, čvrsta ekipa, teško daju i primaju golove. Osvojili su bod na Banjici, imaju simetričan broj pobeda i poraza (po tri). Zvezdara se nalazi u visokom ritmu, pregazili su nejaki Torlak i nisu slučajno na čelu karavana. Blagi su favoriti, mada nije isključeno da se susret završi bez pobednika.

Prva iskra je osvojila tri boda na Staom sajmištu, ali je domaćin bio blizu da iznenadi iskusnog protivnika. Tri boda su skupo koštala ekipu trenera Malićija, ostao je bez požutelog Ahmetovića, Veličkovića i povređenog Adamovića, osnovnih poluga u napadu. Uvažavaju mlad sastav “građevinara”, koji vole da se nadigravaju, igraju agresivno, brzo i mogu da naprave problem nekompletnom domaćinu.

Zemun je veliki favorit protiv mlade i promenljive ekipe Sinđelića. Domaćin se brzo oporavio od šokantnog poraza protiv Obrenovčana i isprašio “studente” u Bežaniji. Imaju najefikasniji navalni red (19 golova) i “orlovi” ne bi trebalo da im bude ozbiljnija prepreka u trci za naslov.

U nedelju su na programu preostale tri utakmice u Padinskoj Skeli, Surčinu i Obrenovcu.

Jedinstvo je bilo na korak da osvoji tri boda na Vašarištu i problematični jedanaesterac u samom finišu uskratio im je radost pobede. Imaju jednu od najčvršćih defanzivnih linija u ligi sa trojicom visokih i pouzdanih štopera. Igraju protiv Torlaka, koji je doživeo debakl na Bulbudercu. Vezali su dva poraza i u prethodnih pet kola doneli su četiri boda.

PKB dočekuje mladi i poletni tim Teleoptika, sa podjednakim šansama za trijumf. Osvojili su bod na Dušanovcu (prvi na tri poslednja meča) i mogu biti nezgodan protivnik za visoko plasirane “optičare”. Gostima neće odgovarati težak teren, gde neće moći da razviju prepoznatljivu pas igru.

Radnički je ponovo domaćin i prilika je da poprave loš utisak iz duela sa Surčincima. Srećno su došli do boda u smiraj meča, ali su mogli više da postignu da na golu gosti nije stajao pouzdani Milovanović. Za Obrenovčane se zna da imaju mlad i kvalitetan sastav, stvaraju dosta šansi i promašuju. Protiv “studenata” su favoriti, mada goste ne smeju podceniti. Igraju na strani čvrsto i mogu biti opsani u kontra napadima.


Jedinstvo : Sinđelić
Studentski grad : Teleoptik
Radnički : GSP Polet Dorćol
Zemun : Brodarac
PKB : Rad
BASK TEK : Zvezdara
Ušće Novi Beograd : Torlak
Prva iskra : Budućnost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 27 20 4 3 64
2 Teleoptik 27 19 3 5 60
3 Zvezdara 27 13 7 7 46
4 Radnički 27 12 6 9 42
5 Ušće Novi Beograd 27 10 7 10 37
6 Brodarac 27 10 6 11 36
7 Budućnost 27 9 9 9 36
8 Studentski grad 27 10 6 11 36
9 Jedinstvo (-2) 27 9 9 9 34
10 BASK TEK (-3) 27 7 13 7 31
11 Sinđelić 27 8 7 12 31
12 GSP Polet Dorćol 27 8 7 12 31
13 Prva iskra (-12) 27 12 6 9 30
14 PKB 27 8 6 13 30
15 Torlak 27 4 6 17 18
16 Rad (-6) 27 4 4 19 10