XS
SM
MD
LG
23.09.2023 SPD Radnički

Radnički ispao iz kvalifikacija za Kup Evrope

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički

Vaterpolisti Radničkog ostali su bez plasmana u Kup Evrope, pošto su i u drugom kolu kvalifikacionog turnira u Rijeci pretrpeli poraz, ovoga puta protiv Solarisa iz Šibenika, rezultatom 10:9.

Nisu bili na svom nivou Kragujevčani na ovom turniru, pa su zasluženo pretrpeli eliminaciju, iako su u oba meča imali aktivan rezultat gotovo sve vreme.

Dva puta je Roko Pelicarić dovodio Šibenčane u vođstvo na startu susreta, pre nego što su se odlepili na tri gola „viška“, već sredinom prve deonice (4:1). Vićković je tada na kratko smanjio zaostatak, ali je Pelicarić ponovo vratio razliku pred kraj četvrtine – 5:2.

Na startu drugog perioda Ranđić je smanjio na 5:3, a Vićković zatim propustio priliku da iz peterca u potpunosti vrati svoj tim u igru. To je kaznio Pelicarić i minut i po pre odlaska na odmor još jednom doneo Solarisu tri gola prednosti (6:3). Kragujevčani su potom promašili zicer sa stative sa igračem više, ali na svu sreću nisu kažnjeni, jer je Antonio Petković promašio peterac i propustio priliku da trasira svom timu put ka pobedi.

U drugom poluvremenu izabranici Uroša Stevanovića počeli su da pokazuju drugo lice i serijom od 3:0 u kojoj su pogađali Janković, Vićković i Dadvani došli do izjednačenja – 6:6. Međutim, njihova radost je kratko trajala. Petković i Burburan su vratili Šibenčane na „plus dva“ (8:6), dok je na drugoj strani Vićković 17 sekundi pre ulaska u poslednji period podgrejao nade Šumadinaca – 8:7.

Pelicarić je bio nerešiva enigma za odbranu Radničkog, iskoristio je poklon i neometan pogodio za 9:7, ali se ni Radnički nije predavao, pa je Kojić realizovao kontru za „minus jedan“ sredinom četvrtine – 9:8. Međutim, Radnički se dosta mučio iz pozicione igre, nije uspevao da probije odbranu Šibenčana. Na drugoj strani Solaris je koristio svoje šanse i dva minuta i 17 sekundi pre kraja pogodio sa igračem više preko Burburana – 10:8, ali ni tada nije bilo gotovo, jer je minut kasnije Sandro Adeišvili postigao pogodak Šraubom – 10:9. Radnički je krenuo u poslednji napad 40 sekundi pre kraja, ali je šut Nikole Kojića izblokiran, Solaris je potrošio preostalo vreme i sve je bilo gotovo.

Šibenčane su predvodili Roko Pelicarić sa pet i Noa Burburan sa tri gola, dok je u poraženom timu Vićković postigao tri, a Ranđić dva.

Vaterpolisti Radničkog turnir zatvaraju u nedelju od 11.45, utakmicom sa rumunskim vicešampionom Oradeom, koja je takođe pretrpela oba poraza, pa taj meč neće imati takmičarskog značaja.

Radnički – Solaris 9:10 (2:5, 1:1, 4:2, 2:2)

RIJEKA – Bazen: „Kantrida“. Sudije: Bušez (Francuska) i Balzan (Malta).

RADNIČKI: Virijević, Kojić 1, Stanojević, Janković 1, Ranđić 2, Gavrilović, Adeišvili 1, Dadvani 1, Pljevančić, Vićković 3, Šulc, Antić, Todorovski. Trener: Stevanović.

SOLARIS: M. Šparada, Babara, Brajković, R. Akrap 1, Jakočević, Petković 1, D. Akrap, Pelicarić 5, Vrdoljak, Burburan 3, Desnica, Štrkalj. Trener: Seferović.


Nais 11 : 12 NBG Vukovi
SPD Radnički 18 : 2 Taš
Valis Vega 8 : 13 BVK Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBP PRP Por Bod
1 BVK Crvena zvezda 5 4 1 0 0 14
2 SPD Radnički 5 3 0 1 1 10
3 NBG Vukovi 5 3 0 0 2 9
4 Valis Vega 5 3 0 0 2 9
5 Nais 5 0 1 0 4 2
6 Taš 5 0 0 1 4 1